Soros és Rockefeller-pénzek állnak az Izrael-ellenes amerikai szankciók mögött

A DAWN (Democracy for the Arab World Now), egy amerikai székhelyű civil szervezet, amely nemzetközi fórumokon „letartóztatási parancsot kért izraeliek ellen”, szolgáltatta az úgynevezett bizonyítékokat, amelyek az amerikai külügyminisztérium által az Izraeli Védelmi Erők egyik zászlóalja ellen várható szankciókat igazolják – írja az NGO Monitor.

„Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által az IDF harci egységei és egyének ellen bevezetendő szankciókról szóló jelentések közvetlenül a szélsőséges politikai NGO-k összehangolt kampányának köszönhetőek”

nyilatkozta Gerald Steinberg, az NGO Monitor alapítója és elnöke a JNS-nek.

„Jelenleg a vezető NGO a DAWN, egy amerikai székhelyű szervezet, amely október 7-e óta fokozta az izraeli tisztviselők elleni jogi támadásait” – mondta.

2022 októberében a DAWN benyújtotta a Külügyminisztériumhoz a Leahy-törvényt az izraeli Netzach Yehuda zászlóalj ellen állítólagos „szisztematikus és széles körű visszaélések” miatt.

(A Leahy-törvény két olyan rendelkezésre utal, amely megtiltja, hogy az Egyesült Államok segítséget nyújtson olyan külföldi erők egységeinek, amelyek emberi jogi jogsértések elkövetésében érintettek.)

Vasárnap az IDF közölte, hogy egyelőre nincs tudomása a Biden-kormányzat által a zászlóalj ellen bevezetett szankciókról, de figyelemmel kíséri a helyzetet.

Az izraeli vezetők azonban élesen reagáltak a hírre: Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Beni Ganz tárca nélküli miniszter, mindketten a háborús kabinet tagjai, bíráltak minden szankciós lépést.

„Nem szabad szankciókat bevezetni az IDF ellen” – írta Netanjahu a közösségi médiában szombaton.

„Az elmúlt hetekben az izraeli állampolgárokkal szembeni szankciók bevezetése ellen dolgoztam, többek között az amerikai kormány magas rangú tisztviselőivel folytatott beszélgetéseim során”

– mondta.

„Egy olyan időszakban, amikor katonáink terrorista szörnyetegek ellen harcolnak, az a szándék, hogy szankciókat szabjanak ki az IDF egyik egységére, az abszurditás csúcsa és erkölcsi mélypont” – tette hozzá a miniszterelnök. „Az általam vezetett kormány minden eszközzel fel fog lépni az ilyen lépések ellen”.

Megáll az ész: Precedens nélküli lépésre szánhatja el magát Amerika

Amerika várhatóan szankciókat jelent be az IDF egyik egysége ellen az emberi jogok állítólagos megsértése miatt

Ha Washington szankciókat hoz az IDF egysége ellen, az lenne az első alkalom, hogy az Egyesült Államok ilyen lépést tesz az izraeli hadsereggel szemben.

A Netzach Yehuda egy kizárólag férfiakból álló, haredi zászlóalj, amely 2022 végéig a Jordán-völgyben és Szamáriában teljesített szolgálatot. Visszaélésekkel vádolták meg az egységet, leginkább a 78 éves palesztin-amerikai Omar Aszad 2022-es halála miatt, aki azután halt meg, hogy őrizetbe vették.

A szankciók értelmében a Netzach Yehuda nem kaphatna amerikai fegyvereket, nem gyakorlatozhatna amerikai katonákkal, és nem vehetne részt semmilyen amerikai finanszírozású tevékenységben.

A DAWN a múltban már más izraeliek, köztük egy tartalékos katonai bíró ellen is kért szankciókat a Külügyminisztériumtól. Szintén vízumtilalmat sürgetett Naama Rosen-Grimberg IDF dandártábornok, Jichák Herzog izraeli elnök katonai titkára ellen.

„Tudjuk, hogy a DAWN-nek kiterjedt célpontlistája van, és nem akar megállni egy IDF-egységnél vagy néhány személynél”

– mondta Steinberg.

A DAWN-t 2022-ben indították útjára, és egy 2021-es amerikai hírszerzési jelentés szerint a 2018-ban Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg parancsára meggyilkolt, a Muszlim Testvériséget támogató szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi volt az ötletgazdája.

Hasogdzsi korábban antiszemita posztokat tett közzé, és egészen odáig elment, hogy hitet tett a hírhedt antiszemita hamisítvány, a „Cion véneinek jegyzőkönyvei” című mű valódisága mellett.

A DAWN jelenlegi ügyvezető igazgatója, Sarah Leah Whitson aláírta egy január 17-én kelt nyílt levelet, amelynek címe: „Globális támogatás Brazília támogatására Dél-Afrika ICJ-hez benyújtott petíciójához”.

Whitson korábban 2004 és 2019 között a Human Rights Watch (HRW) közel-keleti és észak-afrikai részlegének igazgatója volt. Szorosan együttműködve Ken Roth ügyvezető igazgatóval, központi szerepet játszott a HRW Izrael-ellenes antiszemita megszállottságában – emlékeztet az NGO Monitor.

Újabb kémszoftvereket gyártó izraeli cég kapott amerikai szankciókat a nyakába

Még több szankció.

Esam Omeish, a DAWN elnökségi tagja, a Muszlim Amerikai Társaság (MAS) korábbi országos elnöke, amelyet a szövetségi ügyészek szerint „a Muzulmán Testvériség amerikai karjaként alapítottak”.

Egy másik eln9kségi tag, Nihad Awad, társalapítója volt az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának (CAIR), amelyet szintén a Muzulmán Testvériség fedőszervezeteként azonosítottak.

„A DAWN tisztviselői kapcsolatban állnak a Muzulmán Testvériséggel, valamint a leghírhedtebb antiszemita és Izrael-ellenes csoportokkal”

– magyarázta Steinberg.

A DAWN finanszírozása homályos, de az NGO Monitor több forrást is azonosítani tudott,

köztük Soros György Nyílt Társadalom Alapítványát, a Ford Alapítványt, a Rockefeller Brothers Fundot és az Arca Alapítványt.

„Az a tény, hogy a DAWN 2,1 millió dolláros bevételének csak 44%-a átlátható, kérdéseket vet fel a fennmaradó 56%-kal kapcsolatban. Nem zárható ki, hogy az külföldi kormányzati forrásokból származik” – mondta Steinberg.

„Ajánlatos lenne, hogy bármely kormányzati szerv tartózkodjon attól, hogy ilyen csoportokra támaszkodjon, mivel visszaélnek befolyásukkal és tekintélyükkel, hogy politikailag célba vegyék az egyetlen zsidó államot” – tette hozzá.

Példátlan: Amerika szankciózza a Vaskupola alkatrészeit gyártó izraeli céget!

A szankciókók kivetéséről és a vizsgálat megindításáról szóló döntés előtt értetlenül állnak az izraeli tisztviselők.