Európai pénzek is segítik a palesztin terrorizmust

Nyolc, európai országok által támogatott palesztin civil szervezetnek is van kapcsolata a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Fronttal, amelyet terrorszervezetnek tart az Egyesült Államok és az Európai Unió is – számol be a The Algemeiner egy izraeli kutatóintézet jelentéséről.

Addameer, Al-Dameer, Defense for Children International–Palestine, Health Work Committees, Palestinian Center for Human Rights (PCHR), Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Union of Health Work Committees és Union of Palestinian Women’s Committees. Ezek azok a szervezetek, amelyek a jeruzsálemi központú NGO Monitor friss jelentése szerint közeli kapcsolatokat ápolnak a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Fronttal (PFLP).

„Hetven volt vagy jelenlegi munkatársnak, vezetőségi vagy közgyűlési tagnak, igazgatónak és alapítónak ezekben a szervezetekben közvetlen kapcsolata van a PFLP-vel, amelyet  terrorszervezetnek tart az Egyesült Államok, az EU, Kanada, Izrael és mások”

– olvasható a jelentésben.

„Közülük sokan pénzügyi pozíciókban vannak ezekben az európai országok által támogatott civil szervezetekben, ami kérdéseket vet fel az átláthatóság és a segélyek elosztásával kapcsolatban”

– idéz a lap a dokumentumból.

A jelentés szerint ez egy része annak a kiterjedt hálózatnak, amelyet a szervezet használ annak érdekében, hogy hatalomhoz jusson a civil társadalom álcája mögött.

A kutatás részletesen beszámol ezeknek a palesztin civil szervezeteknek juttatott több millió dolláros támogatásokról, amelyek Hollandiából, Svájcból, Spanyolországból, Németországból, Franciaországból, Írországból, Norvégiából és Belgiumból kormányzati támogatásként érkeznek, valamint az Egyesült Államokból, Kanadából, Japánból, az ENSZ-től és az UNICEF-től is jutnak forrásokhoz.

A palesztin civil szervezetek öt olyan tagjáról is említést tesz a jelentés, akiket megvádoltak egy augusztusi izraeli terrortámadás miatt, amelyben megölték a 17 éves Rina Shnerbet.

Palesztin terrorszervezet aktivistája az Európai Parlament épületében

Khaled Barakatot egy olyan BDS-párti képviselő hívta meg, aki a Hamász vezetőjével is találkozott Gázában, és a Palesztin Népi Felszabadítási Frontot is támogatja.

Gerald Steinberg, az NGO Monitor alapítója és elnöke szerint a palesztin és izraeli civil szervezetek európai támogatása az 1990-es évek közepén kezdődött el, amelyet az uniós és tagországi vezetők befolyásszerzésre is felhasználnak.

„Ez a gyakorlat egy jelentős támogatási programmá nőtte ki magát, éves szinten 100 millió dolláros összegben, szinte teljesen elszámolás nélkül”

– mondta Steinberg.

Az átláthatóság hiányának az lett az eredménye, hogy békére és az emberi jogokra szánt pénzt uszításra és démonizálásra használják az NGO Monitor elnöke szerint.

„Az a tény, hogy az európai kormányzati tisztviselők, parlamenti képviselők és újságírók nem ismerik a számos kapcsolatot a civil szervezetek és a terroristák között, önmagáért beszél. Minden érintett országnak és az EU-nak be kellene fagyasztania a támogatás és független vizsgálatot kellene indítania. Az információk nyilvánosan elérhetőek, csak annyit kell tenniük, hogy megnézik azokat”

– tette hozzá Steinberg.

Az 1967-ben, a néhai arab kommunista politikus, George Habash által megalapított PFLP sokáig a Fatah után a második legjelentősebb palesztin frakció volt a PFSZ-ben. Marxista és arab nacionalista irányvonalat képvisel. Számtalan terrortámadásért, repülőgép-eltérítésért, mészárlásért és öngyilkos merényletért felelős, az Arafat által indított második intifáda időszakában külön ez utóbbi célra hozták létre az Abu Ali Musztafa Brigádokat.

A TikTokon terjeszt animációs terrorvideót a palesztin propaganda

Nem ez az első alkalom, hogy olyan videók jelennek meg, amelyek arra ösztönzik a palesztin fiatalokat, hogy terrortámadásokat hajtsanak végre.