Palesztin terrorszervezet aktivistája az Európai Parlament épületében

Khaled Barakatot egy olyan BDS-párti képviselő hívta meg, aki a Hamász vezetőjével is találkozott Gázában, és a Palesztin Népi Felszabadítási Frontot is támogatja.

Khaled Barakat palesztin-kanadai újságírót, a PFLP ismert figuráját Manu Pineda spanyol parlamenti képviselő, az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal képviselőcsoport tagja invitálta meg Brüsszelbe egy szolidaritási rendezvényre.

Manu Pineda apoya en Bruselas al escritor y activista palestino Khaled Barakat vetado en Alemania

Vídeo de las intervenciones en el acto de apoyo a Khaled Barakat en el Parlamento Europeo de Manu Pineda, Khaled Barakat y Charlotte Kates

Barakat annak ellenére jelenhetett meg az Európai Parlament épületében, hogy szervezetét mint az EU, mind pedig az Egyesült Államok, Kanada, Japán, Ausztrália és Izrael is terrorszervezetnek nyilvánította.

Manu Pineda🔻 on Twitter: „🇵🇸 Con el escritor palestino Khaled Barakat y @charlottekates, activista de @SamidounPP, transmitiendo desde el Parlamento Europeo todo nuestro apoyo al BDS en defensa del pueblo palestino y contra el apartheid que aplica el estado de Israel. pic.twitter.com/GJ0i6af7P3 / Twitter”

🇵🇸 Con el escritor palestino Khaled Barakat y @charlottekates, activista de @SamidounPP, transmitiendo desde el Parlamento Europeo todo nuestro apoyo al BDS en defensa del pueblo palestino y contra el apartheid que aplica el estado de Israel. pic.twitter.com/GJ0i6af7P3

Manu Pineda maga is vehemens BDS-párti aktivista. 2013 áprilisában egy Facebook fotóján a PFLP gázai terroristáival pózol, akik eltakarják arcukat, és fegyvereket tartanak a kezükben.

Pineda többek között alapító tagja az Unadikum Association szervezetnek, ami állítólag palesztin jogokért harcol, azonban emellett lelkesen támogatja az ellenállás erőszakos módjait is. A spanyol parlamenti képviselő korábban Iszmail Hanije Hamasz vezetővel is találkozott, akivel 2012 novemberében közös képen is pózolt.

Itt azonban nem áll meg Pineda illusztris ismerőseinek sora, mivel 2015-ben az izraeli katonákat zaklató Ahed Tamimivel és apjával is találkozott, illetve megható szavakkal emlékezett meg a PFLP korábbi főtitkáráról egy Instagram posztjában, aki tíz, Izrael-szerte 2000 és 2001 között elkövetett autóbombás támadásért felelős.

Barakat egyébként az Izraellel szembeni erőszakos ellenállásra való bujtogatásairól híresült el. Emiatt Németországban el is tiltották a 10 főnél több embert magában foglaló csoportok előtti felszólalásoktól. Emellett sok vád érte azzal kapcsolatban is, hogy lelkes támogatója az Izrael-ellenes bojkott mozgalomnak is, amelyet a Bundestag nemrégiben az antiszemitizmus egyik formájának nyilvánított.

„Barakat ügye azért jelentős, mivel szervezete, a Samidoun nem csupán a zsidó állam elleni politikai támadások felbujtója, hanem mivel kötődik az EU és az Egyesült Államok által is terrorszervezetként nyilvántartott PFLP-hez”

— nyilatkozta Olga Deutsch, az NGO Monitor nevű, a civil szervezetek Izrael-ellenes aktivitását figyelő csoport munkatársa.

Az izraeli Stratégiai Ügyek Minisztériumát vezető Gilan Erdan levélben üzent a frissen megválasztott EP elnöknek, David Maria Sassolinak:

„A parlament nem válhat gyilkos terrorszervezetek tagjainak platformjává”.

Továbbá arra kérte, fontolja meg ezen személyek meghívásának hivatalos elmarasztalását is.