Kohncast: Az irániak már a spájzban vannak, Amerika és Izrael újra választ

Szerkesztőségi podcastunk legújabb adásában a most esedékes izraeli és amerikai választások, valamint az iráni tüntetések és Oroszországnak nyújtott fegyverszállítások lesz a téma.

Az adás első felében (00:59-től) beszélünk a kedden tartandó izraeli választások legizgalmasabb kérdéseiről és dilemmáiról. Szóba kerül a Netanjahu és Lapid vezette koalíciók összetétele, az arab és vallásos zsidó pártok lehetséges részvétele az új kormányban, továbbá az is, hogy mi történik, ha egyik blokk sem tud abszolút többséget szerezni a választásokon.

A Kohncast további részében keressük a válaszokat arra (20:15-től), hogy miért esett kútba a Nyugat megegyezése Iránnal, de szóba kerülnek a jelenleg Iránban zajló tüntetéshullám nemzetközi kihatásai, valamint az is, hogy mindezek elvezethetnek-e egy demokratikus Irán létrejöttéhez. Körbejárjuk továbbá az Oroszországnak szállított iráni kamikaze drónok kérdését Ukrajnában, és az erre adott izraeli reakciókat.

Az adás utolsó részében (44:30-tól) kitárgyaljuk az Egyesült Államokban november elején megrendezendő képviselőházi- és szenátusi választásokat. Azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy a választás kimenetele hogyan befolyásolja Biden hátralévő elnökségét? Republikánusok vagy a demokraták indulnak jobb esélyekkel? Melyik csatatérállamokban fog eldőlni a verseny, és milyen kihatásokkal lehet ez az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatásokra?

A podcasthez ajánlott cikkeink:

A mikrofonnál a Neokohn szerkesztői: Hajdú TímeaHende Olivér és Megyeri A. Jonatán.

Az adás itt hallgatható meg:

Ep.15. Az irániak már a spájzban vannak, Amerika és Izrael újra választ

Szerkesztőségi podcastunk legújabb adásában a most esedékes izraeli és amerikai választások, valamint az iráni tüntetések és Oroszországnak nyújtott fegyverszállítások lesz a téma. Az adás első felében (00:59-től) beszélünk a kedden tartandó izraeli választások legizgalmasabb kérdéseiről és dilemmáiról.

Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSSYoutube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Előző adásunk itt hallgatható meg:

Kohncast: Nukleáris Közel-Kelet nyugati pénzből?

A Kohncast legújabb adásában körbejárjuk a küszöbön álló atomalku eddig nyilvánosságra került részleteit, és az erre adott izraeli reakciókat.