Kohncast: Nukleáris Közel-Kelet nyugati pénzből?

Szerkesztőségi podcastunk tizennegyedik adásában az Iráni Iszlám Köztársaság lesz a fő témánk. Körbejárjuk a küszöbön álló atomalku eddig nyilvánosságra került részleteit, az erre adott izraeli reakciókat, de szó esik a szíriai orosz csapatkivonásokról és egy hazájából elüldözött iráni emberi jogi aktivista életéről is.

A legújabb Kohncast adás első felében beszélünk a világhatalmak és Irán által hamarosan megkötendő atomalkuról, az amerikai tárgyalódelegáció bénázásról és arról is, hogy a mostani megállapodás miért rosszabb Izraelre nézve mint a 2015-ös. Keressük a válaszokat arra, hogy miért annyira sürgős a Nyugatnak a megegyezés Iránnal, és megvitatjuk az izraeli-iráni összecsapás lehetőségét, amelynek kapcsán Irán közel-keleti arzenálját is szemügyre vesszük, de szóba kerül az a kérdés is, hogy miért képmutatás a Nyugat részéről az iráni rezsimmel most üzletet kötni, miközben Oroszországot folyamatosan szankciókkal sújtja.

A beszélgetés második részében kitárgyaljuk az orosz csapatkivonásokat Szíriából, a múltheti izraeli légicsapást Maszjáfnál, valamint azt is, hogy miért kellett elmenekülnie Iránból Maszih Alinezsádnak, aki aktivizmusával elérte, hogy az iráni iszlamista rezsim halálra keresse őt.

A podcasthez ajánlott cikkeink:

A mikrofonnál a Neokohn szerkesztői: Hajdú Tímea, Hende Olivér és Megyeri A. Jonatán.

Ep.14. Nukleáris Közel-Kelet nyugati pénzből?

Szerkesztőségi podcastunk tizennegyedik adásában az Iráni Iszlám Köztársaság lesz a fő témánk. Körbejárjuk a küszöbön álló atomalku eddig nyilvánosságra került részleteit, az erre adott izraeli reakciókat, de szó esik a szíriai orosz csapatkivonásákról és egy hazájából elüldözött iráni emberi jogi aktivista életéről is.

Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSSYoutube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Előző adásunk itt hallgatható meg:

Kohncast: Vigyázó szemeiteket Giorgia Melonira vessétek!

Podcastünk 13. részében beszélünk ukrajnai háborús ködről, Alekszandr Dugin elleni merénylet-kísérletről, bemutatjuk Georgia Melonit és szót ejtünk az izraeli-török közeledésről.