Egyetlen légicsapással semmisített meg 1000 iráni rakétát az izraeli légierő

A Szíria területén található raktárban állítólag több ezer rakétát tároltak, amelyeket az iráni Iszlám Forradalmi Gárda „szakértő tisztjeinek” felügyelete alatt állítottak össze.

Egy Izraelnek tulajdonított légicsapás csütörtökön a szíriai Maszjáf városában találtható rakétaraktárra mért csapást, amely több mint 1000 iráni gyártmányú rakétát tárolt – jelentette szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (SOHR).

A szíriai Tudományos Tanulmányok és Kutatási Központ (SSRC) komplexumában lévő raktárban több ezer közepes hatótávolságú rakétát tároltak, amelyeket az Iszlám Forradalmi Gárda „szakértő tisztjeinek” felügyelete alatt állítottak össze – áll a jelentésben.

QalaatM on Twitter: „Syria: dozens of secondary explosions East of Masyaf one hour after the aerial bombardment. Looks like Israel hit a *major* ammo storage despite regular strikes on this area. pic.twitter.com/nTnXli9E4J / Twitter”

Syria: dozens of secondary explosions East of Masyaf one hour after the aerial bombardment. Looks like Israel hit a *major* ammo storage despite regular strikes on this area. pic.twitter.com/nTnXli9E4J

A szíriai légvédelmi rendszereket csütörtökön aktiválták Északnyugat-Szíriában, amikor is a SANA szíriai állami hírügynökség jelentése szerint a helyi erők „ellenséges célpontokkal szálltak szembe” Maszjáf felett. Később az ügynökség azt közölte, hogy a légicsapás izraeli támadás volt.

Szíriai jelentések szerint a légicsapások után még órákig folytatódtak a raktárban a másodlagos robbanások. A jelentések szerint a helyi lakosokat arra utasították, hogy húzódjanak meg otthonaikban, amíg a tüzeket ellenőrzés alá nem vonják.

Az SSRC-t állítólag a már a múltban is többször célba vették izraeli légicsapások, legutóbb egy ritka nappali légicsapás során, április 9-én.

Irán-barát milíciák bombázták az amerikaikat, az USA nem hagyta szó nélkül

A csapások időzítése azért is figyelemreméltó, mert Amerika éppen a 2015-ös iráni atomalku visszaállításán dolgozik.