Vesztegzár a Grand Hotelben – Heti Grün

Fekáliás vesztegzár, puccsista kancellár, felesleges dialízis, életvidám Hitler-szomszéd, megkínzott anarchisták, harmincéves iskola, anticionista angolok, szerencsétlenkedő pártvezető, moszados fotókiállítás, arab zsidónosztalgia. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Wallenstein Róbert múlt szombaton a Városmajorból tudósított a Budapest szovjet ostromgyűrűjéből kitörő német és magyar csapatok dicsőítésére rendezett szélsőjobboldali „becsület napi” megemlékezésről, amelyen több száz holokauszt-kétkedő használta fel sok ezer katona halálát arra, hogy emlékeztessenek: fajvédő harcuk folytatódik..

Seres Lászlónak nagyon nem tetszett, ahogyan a Hír TV a kitörés napi rendezvényekről beszámolt, sőt szerinte az elhíresült „becsület napi” tudósítás nem egyszerűen a csatorna, hanem a kormány botránya is.

Köves Slomó rabbi annyira besokallt a kormányközeli médiában megjelenő szélsőjobboldali hangok elharapózásától, hogy szenvedélyes hangú publicisztikában figyelmeztet arra, hogy a nyílt antiszemita propaganda karanténban tartása nem csak a zsidó közösség érdeke, hanem.

Mindeközben Budapest ostromára emlékeztető utazó kiállítás nyílt a fővárosi metrószerelvényeken, melynek képeit Karácsony Gergely főpolgármester szerint úgy válogatták össze, hogy „pont annyira emlékeztessenek minket a fájó múltra, hogy azt még el lehessen viselni”.

Pelle János a zsidó állam megalakulása előtti illegális alijákra emlékeztet, amikor a holokauszt elől menekülő zsidóktól és túlélőktől az angolok megtagadták a beutazást Palesztinába, és — engedve az arabok nyomásának — mindenáron igyekeztek gátolni a bevándorlást.

Krisztina Koenen úgy véli, Németországban a kormány puccsolja meg az alkotmányos rendet, miután hétfőn lemondott pártelnöki tisztségéről Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkel személyesen kiválasztott és kierőszakolt utódja a CDU élén.

Veszprémy László Bernát történelemről, migrációról, a zsidó szervezetekkel való kapcsolatáról és Soros Györgyről beszélgetett Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkárral, valamint megemlékezett a 125 éve született Maurice Samuel amerikai zsidó íróról, cionista aktivistáról, aki a zsidókat és a nem-zsidókat is felidegesítette.

Wallenstein Róbert utánajárt, hogy az eltelt évtizedek alatt miképp formálódott a harmincadik születésnapját ünneplő Lauder Iskola imázsa, és hogyan ünneplik a kerek évfordulót.

Nagy Gabriella az izraeli választási kampány hajrájáról készült pillanatfelvételén Naftali Bennettet mutatja be, akinek szerinte a sok bénázás után mindenekelőtt arra lesz szüksége, hogy hiteles választási stratégiával álljon elő a következő két hétben.

Eperjesi Ildikó ismét nyugtalanító hírekről számol be Moszkvából, ahol elektrosokkal kínozhatott anarchista fiatalokat az orosz titkosszolgálat, ráadásul a kínzást irányító FSZB-tiszt díszoklevelet kapott.

Jeruzsálemben kiállítás nyílt egy eperjesi születésű izraeli kém most napvilágra került titkos fotóiról, melyeket eddig az titkosszolgálatok ügynökein és az archiváló szobán kívül senki más nem láthatott.

Ébredő arab nosztalgiára lettünk figyelmesek az elűzött zsidóság iránt, melynek során zsidó emlékhelyek tömegeit újítják fel olyan muszlim országokban, ahol Izrael megalapítása után nem-kívánatossá nyilvánították a zsidókat.

Áttörést hozhat a vesebetegek kezelésében egy izraeli professzor kísérlete, mely szerint helyreállítható a sérült vesék működése, s ezáltal feleslegessé válhat a számtalan mellékhatással és szenvedéssel járó dialízises kezelés.

Beszámoltunk róla, hogy Hitler egykori zsidó szomszédja 101 éves, és köszöni, jól van. Alice Frank Stock négy esztendős volt a sörpuccs idején.

Előző összefoglalónk itt olvasható:

Alapítvány és Birodalom – Heti Grün

Totalitárius klímakultusz, birodalmi köztársasági elnök, közel-keleti moralitásjáték, bűnbánó holokauszt-múzeum, ingyen pénzügyminiszter.