Alapítvány és Birodalom – Heti Grün

Totalitárius klímakultusz, birodalmi köztársasági elnök, közel-keleti moralitásjáték, bűnbánó holokauszt-múzeum, ingyen pénzügyminiszter, titkos túlélő, demokrata bumeráng, náci kommunista hóhérsegéd, antiszemita amerikai elnök, szapora neonácik, barátságtalan bodrogkeresztúriak. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Seres László leleplezi a klímapánik mögött húzódó hátsó szándékot, mely szerinte valójában nem a környezetről, a Föld iránti aggódásról szól, hanem kapudrog egy eltervezett, ökoszocialista gazdaságpolitikához. Rámutat, hogy a klímakultusz nem egyszerűen vallás, hanem egyenesen a legújabb totalitárius kihívás, zöld támadás a szabadság és az értelem ellen.

Robert C. Castel leszámol az oslói békefolyamat mítoszával, melynek célja szerinte az volt, hogy a sztálini koncepciós perek logikája szerint beismerő vallomást és a töredelmes megbánást csikarjon ki Izraelből.

Bocsánatot kért a Jad Vasem, amiért a Holokauszt Világfórumon bemutatott videók Oroszország javára torzították a történelmi tényeket, elhallgatták a Molotov-Ribbentrop paktumot, átrajzolták Lengyelország határait, összemosták a koncentrációs táborokat a haláltáborokkal.

Nagy Gabriella bemutatja az embert, aki ingyen lenne Izrael pénzügyminisztere. Nir Barkat elhatározását nem a véletlen szülte lehetőség vezérli, úgy tűnik, régóta készül a Likud és az ország gazdasági megreformálására.

Hajdú Tímea a Donald Trump felmentésével végződő impeachment eljárás lezárulása után arra tippel, hogy a demokraták azzal, hogy az elnök megbuktatásra törtek, valójában csak az újraválasztási esélyeit növelték.

Wallenstein Róbert „A titkos túlélő” című dokumentumfilm ünnepi vetítésén járt, mely egy 94 éves nő történetét dolgozza fel, aki több, mint fél évszázadig titokban tartotta a vészkorszak alatt átélt megpróbáltatásait.

Eperjesi Ildikó nyugtalanítónak tartja, hogy egyre több a neonáci a német hadseregben. A német hírszerzés szerint azok a katonák hajlamosak radikalizálódni, akik negatív véleménnyel vannak a bevándorlókról.

Ildikó nem tartja kizártnak, hogy a Brexit utáni politikai vákuum leginkább Macron birodalomépítési terveinek jöhet kapóra. A francia elnök sietős varsói látogatása arra utal, hogy a britek távozása után felértékelődik a csaknem 40 millió lakosú Lengyelország súlya az EU-ban, és éppen velük összefogva valósíthatja meg terveit.

Pelle János a kommunizmus és a fasizmus közötti sokrétű kapcsolatra mutat rá Ernst Torgler példáján, akinek pályafutása a Reichstag kommunista frakcióvezetésétől a meggyőződéses NSDAP tagságon át a prágai hóhérsegédségig ívelt.

Beszámoltunk róla, hogy Philip Roth népszerű amerikai-zsidó író alternatív történelmi regényéből készített „mi-lett-volna-ha” mini-sorozatot az HBO, amelynek fikciója szerint F.D Roosevelt elveszti az 1940-es választást és a háborúellenes, antiszemita Charles Lindbergh kerül hatalomra.

Két amerikai lapban is megjelent helyszíni riport arról, hogy Bodrogkeresztúron nem mindenki örül a haszid zarándokoknak. Van, aki szerint a házak vásárlása a zsidó összeesküvés része, hogy alternatív hazát építsenek maguknak ‎Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Előző összefoglalónk itt olvasható:

Szerencsejáték – Heti Grün

Folytatásos gyalog-galopp, nehézfejű világpolitikusok, palesztin Marshall-terv, jeruzsálemi szójáték, izraeli import edző, méltatlankodó rabbi, szerencsejátékos kuratórium.