USA: Izrael-gyűlölettel erősítik Bernie Sanders kampányát

Bejelentették, hogy Ocasio-Cortez, Omar és Tlaib is a vermonti szenátort támogatja az elnökjelöltségért folytatott versenyben.

Eldőlt, hogy kit támogatnak a 2020-as amerikai elnökválasztás során a gyakran csak “The Squad”-nak („Az osztag”) nevezett, szélsőbaloldali demokrata képviselőcsoport tagjai. Bernie Sanders kampánycsapata kedden megerősítette, hogy Alexandria Ocasio-Cortez mellett a csoport másik két tagja, Ilhan Omar és Rashida Tlaib is őt támogatja.

A bejelentés nem sokkal azt követően történt, hogy a 78 éves, zsidó demokrata párti elnökjelölt-aspiráns kampányának folytatása kérdésessé vált, miután két héttel ezelőtt szívinfarktussal kezelték orvosai.

Szívrohama volt Bernie Sandersnek — vége az elnöki reményeknek?

A szenátor orvosai megerősítették, hogy a politikusnak szívinfarktusa volt, ami miatt felmerül a kérdés, hogy Sanders kilép-e a demokrata jelöltségért folytatott versenyből. 

A The Times of Israel úgy tudja, Sanders egyik kommunikációs szakembere azt is beharangozta, hogy Ocasio-Cortez már a hétvégén feltűnik majd a baloldali elnökjelölt-aspiráns oldalán, amikor New York-ban kampányol.

Muszlimoknál kampányolt Bernie Sanders – Videó!

Belföldi terrorizmusnak nevezte a muszlim közösséget ért erőszakot és gyűlöletbeszédet, és felszólalt az izraeli „megszállás” ellen is.

Az együttműködés egyáltalán nem meglepő annak fényében, hogy az összes szereplő heves Izrael-ellenes kirohanásairól vált ismertté a nyilvánosság előtt. Bernie Sanders — aki fiatalabb korában még egy izraeli kibucban is töltött el némi időt — nyáron még az amerikai támogatások felfüggesztését is előrevetítette, hogy így helyezzen nyomást hazája a zsidó állam vezetőire, valamint a zsidó telepesekkel szemben is gyakran kritikus hangon szólalt meg.

Ilhan Omar szerint Jézus palesztin volt

A demokrata kongresszusi képviselőnő ismét az amerikai zsidóság kedélyeit borzolja.

A 30 éves Ocasio-Cortez, a 38 éves Omar botrányait pedig hosszasan lehetne sorolni. A gyakran Donald Trumppal is összeütközésbe kerülő baloldali képviselőnők nem egyszer tettek közzé Izraelt támadó bejegyzéseket, de volt, amikor a Holokauszthoz és a „zsidó lobbihoz” kapcsolódó megjegyzéseik miatt kényszerültek magyarázkodásra.

Rashida Tlaib pedig akkor került tragikomikus helyzetbe augusztusban, mikor alig egy nappal azután, hogy kitiltották, az izraeli belügyminiszternek azt írta, ez lehet az „utolsó alkalom” idős nagyanyja meglátogatására, majd mégis visszautasította a végül megkapott izraeli vízumot. A dühös nagymama akkor válaszul a NBC News kamerái előtt előbb átkot szórt Trump elnökre, majd Bassam Tlaib, a demokrata képviselőnő nagybátyja nevezte rasszista döntésnek a visszavont kitiltást.

Faji szegregációval vádolja Izraelt az USA palesztin származású kongresszusi képviselője

Úgy tűnik, Rashida Tlaib versenybe szállt Ilhan Omarral, hogy melyikőjük tud meredekebb kijelentéseket tenni.