Muszlimoknál kampányolt Bernie Sanders – Videó!

Belföldi terrorizmusnak nevezte a muszlim közösséget ért erőszakot és gyűlöletbeszédet, és felszólalt az izraeli „megszállás” ellen is.

Bernie Sanders az első olyan amerikai elnökjelölt aspiráns, aki részt vett az amerikai muszlimok legnagyobb éves rendezvényén. Személyes hangvételű, szolidáris üzenetét nagy tetszésnyilvánítás övezte.

Azért vagyok itt, mert hiszek a szolidaritás elvében. Továbbá abban, hogy mindannyiunkra szükség van az igazságért és az emberi jogokért folytatott küzdelemben, függetlenül attól, hogy honnan jöttünk, és milyen a hátterünk.

— fogalmazott a Demokrata párt elnökjelölt aspiránsa a napokban Houstonban, az Észak Amerikai Iszlám Társaság éves kongresszusán, ahol hatezer ember álló óvációval itta a politikus szavait – írja a The Jerusalem Post.

A muszlim amerikaik legnagyobb rendezvényén felszólaló Sanders „zsidó bevándorlók büszke fiaként” szólt az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta, hogy családja múltjából követlezően nagyon személyes ügye a gyűlölködés, és az előítéletesség kérdésköre.

Bernie Sanders Addresses Islamic Society of North America Convention

Donate now: http://live.berniesanders.com/Bernie Sanders addresses the Islamic Society of North America (ISNA) Convention.

Fel kell szólalnunk a muszlim közösséget ért erőszak és gyűlöletbeszéd ellen, és annak kell neveznünk, ami: belföldi terrorizmus. 

— emelte ki a képviselő, aki hozzátette: saját, holokausztban elpusztult családtagjainak példája teszi számára kötelességgé a kiállást az előítéletesség és a megkülönböztetés ellen.

A beszámoló szerint Sanders arra is emlékeztette az egybegyűlteket, hogy Donald Trump elnökségének elején az amerikai lakosság nagy számban vett részt abban a szolidaritási akcióban, amelyet repülőtereken tartottak azért, hogy tiltakozzanak az amerikai elnök muszlimok beutazását korlátozó intézkedése ellen.

A demokraták egyik legradikálisabb elnökjelölt aspiránsát saját kampánymenedzsere, Faiz Shakir mutatta be a rendezvényen. Shakirról azt írja az izraeli lap, hogy ő az első muszlim vallású elnökjelölt kampánystratéga Amerikában.