Rashida Tlaib nagymamája Trumpra dühös otthon maradt unokája helyett

Rashida Tlaib maga döntött úgy, hogy nem látogatja meg nagymamáját, aki ezután az amerikai elnökre lett dühös.

Újabb fordulatot vett a palesztin származású Rashida Tlaib közéleti elemekkel tarkított családi drámája, aki először kérvényt nyújtott be az izraeli belügyminisztériumnak, hogy – a csütörtökön bejelentett kitiltás ellenére – meglátogathassa Ciszjordániában élő nagymamáját,

Izrael pedig már másnap engedélyezte ezt számára humanitárius okokból.

Valahol Ciszjordániában egy idős, beteg nagymama hiába várja amerikai unokáját

Rashida Tlaib úgy döntött, mivel Izrael „rasszista”, ezért inkább mégsem él a kormány humanitárius döntésével.

A döntést követően az amerikai képviselőnő sokak meglepetésére bejelentette, hogy meggondolta magát, mivel az Izraeli kormány „rasszista”, és arra használta nagymamája iránti szeretetét, hogy „elhallgattassa őt” és ne szólhasson az „igazságról.”

Ezek után Donald Trump is megszólalt az ügy kapcsán, és miközben az izraeli döntéshozók magatartását dicsérte, Tlaib „felháborító” viselkedésére csípős megjegyzést tett a közösségi médiában.

„Tlaib képviselőnő írt egy levelet az izraeli tisztségviselőknek arról, hogy borzasztóan szeretné meglátogatni a nagymamáját. Az engedélyt gyorsan meg is adták, majd Tlaib felháborítóan visszautasította az engedélyt”

– idézte a történteket a Twitteren. Majd hozzátette:

„Az egészben Tlaib nagymamája az igazi nyertes. Ugyanis így nem kell találkoznia vele!”

Az amerikai elnök megjegyzését követően Rashida Tlaib nagymamája is megszólalt, és kamerák előtt mondott átkot Donald Trumpra.

„Trump azt mondta, hogy boldognak kellene lennem, amiért Rashida nem jön el hozzám” – fogalmazott szombaton dühösen a Reutersnek Mufita Tlaib.

„Isten verje meg!”

– tette hozzá a 90 éves nő, aki a ciszjordániai Beit Ur Al-Fauqa nevű faluban él a The Times of Israel értesülései szerint.

„Régóta nem láttam – már öt vagy hat éve. De néha látom őt a TV-ben és telefonon beszélünk” – mondta az NBC News-nak. „Miért nem engedték, hogy idejöjjön? Nem tehetek semmit. Tényleg nagyon szomorú vagyok. És remélem, hogy ha Isten is úgy akarja, visszatér majd.

Várni fogok rá.”

— üzente a nagymama az ügy kapcsán — ám egyelőre úgy tűnik, hiába. Ugyanis, ahogy Izrael belügyminisztere korábban rávilágított:

„Tlaib Izrael iránti gyűlölete nagyobb, mint a nagyanyja iránti szeretet.”