Auschwitzba invitálta Ocasio-Cortezt egy holokauszttúlélő

Az Amerikában élő, 93 éves lengyel túlélő szerint kötelezővé kéne tenni minden amerikai képviselőnek, hogy  meglátogassák a náci haláltábort.

Edward Mosberg azután hívta meg a demokrata képviselőnőt, hogy az koncentrációs táborokhoz hasonlította az amerikai-mexikói határon levő fogva tartási központokat – számolt be a Jewish Telegraphic Agency.

Edward Mosberg holokauszt-túlélõ MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

Mosberg egy holokauszt megemlékezéssel foglalkozó szervezet a From the Depths tiszteletbeli elnöke. A szervezet alapítója is részt vett a meghívó megfogalmazásában. Szerinte Ocasio-Cortez példája azt mutatja, hogy az amerikai diákok nem kapnak megfelelő holokauszt oktatást.

Mosberg több náci koncentrációs tábort túlélt. Néhány hónapja a férfi egy Trumpot ábrázoló kipában vett részt egy holokauszt megemlékezésen.

Számtalan zsidó szervezet és még a Yad Vasem is kritizálta a demokrata képviselőnőt hamis analógiájáért.

Deborah Lipstadt híres holokausztkutató is kritikát fogalmazott meg a politikussal szemben. Szerinte egy ilyen pontatlan, rossz megfogalmazás csak nehezíti azt, hogy a kormány megváltoztassa a bevándorláspolitikáját.

Csütörtökön a lengyel parlament egyik képviselője is meghívta Cortezt a lengyelországi koncentrációs táborok körbejárására.

A demokrata képviselőnő azonban továbbra is azt állítja a történészek az ő álláspontját támasztják alá.

Ocasio-Cortez: Trump koncentrációs táborokat tart fenn

Az amerikai demokrata képviselőnő újra messzire ment kijelentéseivel.