Ocasio-Cortez: Trump koncentrációs táborokat tart fenn

Az amerikai demokrata képviselőnő újra messzire ment kijelentéseivel.

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, Alexandria Ocasio-Cortez az elmúlt időben többször is azzal került a hírekbe az Amerikai Egyesült Államokban, hogy Izrael-kritikus megjegyzései az antiszemitizmus határát súrolták. A demokrata képviselőnő nemrég például holokauszt-idézetekkel védte meg Ilhan Omart, aki rendszeresen okoz botrányokat a zsidóságot erősen sértő kijelentéseivel.

Erősödő Izrael- és zsidóellenesség az amerikai kongresszusban

Három, tavaly megválasztott demokrata párti kongresszusi képviselő is egyértelműen Izrael bojkottja mellett áll ki, erre korábban nem volt példa – írja a The Jewish Press.

Hétfőn pedig azután váltott ki nagyobb vihart maga körül, hogy Instagram oldalán jelentkezett be egy élő videóban követői számára, és arról beszélt, szerinte a Trump-vezetés ma koncentrációs táborokat tart fent az USA déli határánál, majd a Holokausztra utalt.

„Az Egyesült Államok koncentrációs táborokat működtet a déli határunknál, mert azok bizony azok”

— állította a demokrata politikus. „Koncentrációs táborok. És ha ez téged nem érdekel, akkor… nem is tudom…” — tette hozzá.

„Azokhoz az emberekhez szeretnék szólni, akikben van elég emberség, hogy elmondjam: a «Soha többé» jelent valamit, és az a tény, hogy a koncentrációs táborok fenntartása bevett gyakorlattá vált a szabadság hazájában, különösen bosszantó, és tennünk kell ellene valamit”

— folytatta Ocasio-Cortez, akinek állítása szerint az általa megnevezett táborokból „nemrég bevándorlók gyerekeit ugyanazokba az internáló táborokba helyezték át, ahol japánokat tartottak fogva a 20. század legelején”.

Noha a részletekre nem tért ki bővebben, a The Daily Wire szerint a gyermekek számára kialakított hely az a Fort Sill nevű katonai bázis, ahova korábban Barack Obama utasítására is elhelyezték a bevándorlók gyermekeit.