Bernie Sanders felfüggesztette elnökjelölti kampányát

A Demokrata Párt egyik legismertebb elnökjelöltje egészségügyi okok miatt függeszti fel határozatlan ideig korteshadjáratát.

A politikus a napokban mellkasi fájdalmat észlelt és orvosai tanácsára azonnal kórházba szállították, ahol kisebb beavatkozást hajtottak végre rajta – írja a BBC.

Sanders kampánycsapata szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a vermonti szenátor egy nappal korábban Las Vegas-ban érzékelte a rendellenességet, és egy helyi kórházban látták el.

Az egyik artériájában elzáródás tapasztaltak, és két – az erek elzáródásának vagy szűkületének tágítását szolgáló – hálós szerkezettel ellátott eszközt, úgynevezett sztentet helyeztek be Sandersnek.

Bernie Sanders

A hír azért okozhatott némi riadalmat stábja – és vélhetően Sanders radikális baloldali támogatói – körében, mert a politikusnak életkorához (78 éves) képest semmilyen ismert egészségügyi problémája nem volt korábban.

Ráadásul a 2020-as elnökválasztásra készülő jelöltek körében ő az egyik legaktívabban kampányoló politikus, naponta átlagosan három-négy különféle helyszínen hirdeti programját.

Sanders sajtósai szerint a képviselő pár napig biztosan pihenni fog, azonban azt, hogy a kampány felfüggesztése meddig tarthat majd, nem közölték.

A lengyel zsidó bevándorlók gyermekeként Brooklynban felcseperedő karakteres szenátor pár hónappal ezelőtti kampányindító rendezvényén sokakat meglepett azzal, hogy mennyire nyíltan beszélt családja gyökereiről.

Vissza a gyökerekhez – a zsidó negyedből kezdte kampányát Sanders

Zsidó munkásosztálybéli múltját hangsúlyozta és Trump legyőzéséről szólt hivatalos választási kampánystartján Bernie Sanders.

Sanders a jelenlegi 10 demokrata elnökjelölt közül az egyik legmegosztóbb, ezzel együtt a három legesélyesebb képviselő közé tartozik. Több évtizedes politikai karrierjében ez már a második alkalom, hogy versenybe száll az amerikai elnökségért.

Legutóbb, 2016-ban csak Hillary Clintonnal szemben maradt alul a jelölti verseny finisében. Sokak szerint ha nem Clinton győzedelmeskedik, akkor ma talán nem Donald Trumpnak hívják Amerika elnökét.