Elnökök a címlapokon — Heti Grün

Biden programjától a rabbinikus bíróságig, Heisler évértékelőjétől Mester válaszáig, Radnóti pürrhoszi győzelmétől a felszólított történészig. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn-cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Amerika

Bár Joe Biden lesz minden idők legidősebb elnöke, elődjeihez képest mégis övé a legprogresszívebb program. Hajdú Tímea, lapunk szerkesztője összefoglalta, mire lehet számítani a Biden-kormánytól.

Biden beiktatását megelőző hónapokban kialakította az új kabinetet, melynek kulcsszerepeibe több zsidó származású, vallású embert is delegált. Erről írt Cseh Viktor, lapunk szerzője.

Izrael

A zsidó állam akár a bibliai időkig vissza vezethető áldásos sikertörténeteiben nincs hiány. Az izraeli légitársaságok jelenlegi helyzetéről írt lapunk szerzője, Nagy Gabriella Tel-Aviból.

Magyar zsidóság

A Neokohn birtokába jutott Róna Tamásnak, a Mazsihisz Rabbitestülete elnökének levele, mely szerint rabbinikus bíróság elé vinne két neológ rabbit. Levelében felsorolja a vádakat, ám nem nevezi meg, kikre gondolt.

Heisler András Mazsihisz-elnök körbeküldte II. féléves elnöki beszámolóját a 2020-as évre, melynek tartalmát szintúgy ismertettük. Ebben súlyos vádakat fogalmaz meg a Mazsihisz néhány meg nem nevezett tagjával szemben, belső ellenségeket vizionál és ismét leszámolást ígér.

Durva hangvételű levélben rontott a BZSH elnökére a Mazsihisz, Mester Tamás tagadja a vádakat és az eltitkolt ügyek tisztázását ígéri. Erről szóló cikkünk itt olvasható.

Lapunk értesülése szerint továbbá szavazást tartott a BZSH Rabbiság, mely során kérdéseket felvető módszerekkel választották újra Radnóti Zoltán igazgatót.

Történelem

Mindazokat összefüggésbe hozni az Horthy-rezsimmel, akik áldozatként azonosnak látták a náci és szovjet rezsim működését, méltatlan dolog, és őszinte bocsánatkérést kíván – írja Gyenge Dániel, aki Krausz Tamásnak címezte ezen sorait.

Pelle János történész Karsai László és Pető Andrea történészek vitájához szólt hozzá: mint írta, szükség van értelmezési keretekre a magyar holokauszt megértéséhez, de a faktológia és a genderizmus erre nem alkalmasak.

Szerepazonos szövetségek — Heti Grün

Szerepazonos Deutsch Tamás és elhunyt cionista milliárdos, mazsihiszes leszámolás és áldást kérő izraeli rendőrök, vádba fogott zsidó tanács és választási szövetségek.