A Magyarországért vívott csatától a kövér zsidókig — Heti Grün

Öröklődő holokauszt-gének és konzervatív-progresszív összecsapás, Izraelt támadó rabbi és kiűzött francia zsidók. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn-cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Interjú

Schobert Norbertet aligha kell bemutatni. Az egykori fitneszguru ma már inkább egészséges-élelmiszereket forgalmazó üzlethálózatát igazgatja, és továbbra is feltett szándéka, hogy minden túlsúlyost lefogyaszt. Vajon az ország Norbija tényleg utálja a kövéreket, vagy csak a kövérséget? Honnan a Schobert név, miért botránkoztatja meg rendre a nyilvánosságot, miért fontos szerinte a pénz és mit gondol a zsidók kövérségéről? Ezekről és még sok minden másról beszélgetett Norbival Megyeri A. Jonatán, lapunk főszerkesztő-helyettese.

Belpolitika

A magyar politika nagyon hasonlít az izraeli politikához, és Magyarországért lesz a következő csata a konzervatívok és a progresszívek globális összecsapásának keretében – fejtegeti Tamir Wertzberger írásában.

Ismét Izraelt támadja a Mazsihisz anticionista rabbija: Fináli Gábor ezúttal Nyugat-Jeruzsálem izraeli elfoglalását ünneplő Jeruzsálem nap alkalmából kritizálta a zsidó államot.

Történelem

715 éve űzték ki a zsidókat Franciaországból, a szomorú évfordulóról Sarah Copier Steiner írt.

A német történettudomány kétségkívül egyik legnagyobb kezdeményezése volt a 2005-ben megkezdett sorozata, ennek új, magyar témájú darabjáról Horváth Sz. Ferenc írt recenziót.

A jó szándék nem elég — Heti Grün

Antiszemita konteók és mindent feladó ellenzék, bajba került történész és jószándékú Oslo