Liberális Trump-szavazótól a gyűlöletpolitikai ámokfutásig — Heti Grün

Liberális Trump-szavazó, amerikai kampányhajrá, izraeli vírusharc, százéves tornász-legenda, telefonos segélykiáltás, vitaképtelen folyóirat, illegális rádió, gyűlöletpolitikai ámokfutás. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Amerikában élő magyar emigráns olvasónk, Mandler Gábor beavatott bennünket, hogy 2016-ban miként vált liberális demokratából Trump-szavazóvá. Az utóbbi négy évben minden egyes nap egyre jobban érezte, hogy helyesen döntött.

A hét legolvasottabb elemzésében Hajdú Tímea arra a kérdésre kereste a választ, hogy vajon van-e még bármi esélye Trump újraválasztásának? Tímea figyelemmel kísérte az elnökjelöltek utolsó tévévitáját is, melyből azt emelte ki, hogy Donald Trump pozitív üzenettel próbálta megnyerni a bizonytalan szavazókat, miközben Biden azt hirdette, hogy „sötét tél” vár az Egyesült Államokra.

Nagy Gabriella izraeli tudósításából úgy tűnik, a zsidó államban élő a vallásos közösségek egy része személyes támadásnak veszik a kormány rendeleteit, bár a vírusrendeletekhez fűződő háredi politikai érdekek nem feltétlenül tükrözik az átlag vallásosok véleményét.

Wallenstein Róbert a világ legidősebb olimpiai bajnokáról, Keleti Ágnesről beszélgetett Dobor Dezsővel, a 100. születésnapjára készülő tornász-legendáról rövidesen megjelenő könyv egyik szerzőjével.

Kórházba került Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz egykori ügyvezető igazgatója, ahonnan segélykiáltással felérő telefon nyilatkozatot adott egy Facebook oldalnak: „vegyék észre magukat ezek az emberek, hogy mindent tönkretesznek maguk körül” — üzente a hitközség jelenlegi vezetőinek betegágyáról.

„Öngyilkosság, nem kivégzés”: Miután szerzőnk válaszának közlését a Szombat folyóirat megtagadta, Megyeri A. Jonatán lapunkban reagált az ott előzőleg megjelent, Mazsihiszről szóló írásra, melyben őt személy szerint is támadta Novák Attila.

Pelle János ezen a héten a Budapestről sugárzó illegális Magyar Szabadság Rádió történetét elevenítette fel, mely a nácik háborús propagandáját próbálta meg „ellensúlyozni” 1942 augusztusában kezdődött adásaival, amikor a nyilasok antiszemita uszítása már áthatotta a magyar közvélemény jelentős részét.

Szalai Kálmán, a TEV titkára meggyőződését fejezte ki, hogy a Jobbik csak akkor lehet hiteles, ha feloszlatja magát. Publicisztikájában felszólítja a pártot, hogy kérjen bocsánatot az éveken keresztül folytatott gyűlöletpolitikai ámokfutásáért.

Előző összefoglalónk itt olvasható:

Antiszemita beszivárgástól az osztályharcos pápáig — Heti Grün

Antiszemita beszivárgás, orosz-német férfibarátság, felmondott rabbi, világhírű zongorista, ismeretlen kapitány, protonyilas hősök, túlzott várakozások, osztályharcos pápa.