Az Iráni Forradalmi Gárda Haifát is rakétacsapással fenyegeti

Az iráni forradalmi gárda szerint a Hezbollah Haifa városa ellen készül támadást intézni.

Irán libanoni terrorszervezete, a síita Hezbollah kész lecsapni Izraelre, ha az Amerikai Egyesült Államok megtorolná az Iráni Forradalmi Gárda szerda hajnali támadásait — jelentette be az iráni Tasnim hírügynökség a Jerusalem Post szerint.

„A cionista rezsimet (Izraelt) semmivel nem tartjuk különbnek a bűnös amerikai rezsimtől ezekben a bűncselekményekben” — fogalmazott az iráni gárda nyilatkozatában.

„Figyelmeztetjük a Nagy Sátánt, a vérszomjas és arrogáns amerikai rezsimet, hogy minden új gonosz cselekedet vagy további agresszió (Iránnal szemben) még több fájdalmas és lesújtó választ fog követelni”.

Irán rakétazáport zúdított az amerikaiakra Irakban

A magyar katonák és diplomaták jól vannak.

Az iráni fegyveres csoport közleményében előrevetítette, hogy az Egyesült Arab Államok megapolisza, Dubaj, valamint az izraeli Haifa városa ellen hajtana végre támadásokat, ha Iránt veszély érné Amerika részéről.

A közleményt megelőzően Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra, múlt héten pedig Donald Trump utasítására kiiktatták Kaszim Szulejmánit, a Kudsz Erők nevű egység hírhedt parancsnokát, valamint Abu Mahdi al-Muhandiszt — így Irán két kulcsfontosságú figurát is elveszített a Közel-Keleten.

Rakétatűz várhat Izraelre Szulejmáni likvidálása után?

Izrael készen áll egy „nagyon jelentős reakcióra”, ha Irán palesztin terroristákon keresztül merényletekkel próbálná veszélyeztetni polgárait.