Fellázadtak az amerikai szülők — Heti Grün

Gender ideológiák és európai ateizmus, kóser divat és republikánus fordulat. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn-cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Interjúk

A Kosher Fashion ruhaszalon sikertörténet a magyar zsidó női divat terén. Csókási Annamaja Köves Dvorával és Kalderon Chana Rivkával beszélgetett vallásról és divatról. Az interjút itt olvashatja.

Mi a közös a zsidó vallásban és kereszténységben? Miért fordulnak a modern ideológiák nyíltan a vallásosság ellen és hogyan hódítja meg Európát az ateizmus? Lapunknak budapesti előadása előtt nyilatkozott a Nemzetközi Teológiai Intézet és a Phoenix Intézet Európa Alapítványának vezetője, prof. dr. Christiaan Alting von Geusau. Csókási Annamaja interjúját itt olvashatja.

Amerika

Az elmúlt években szinte átmenet nélkül történt meg, hogy az amerikai demokraták elfogadták és propagálni kezdték a gender ideológiát. A harmadik hullám feministáinak elméletei mára részei az amerikai kormány hivatalos álláspontjának. Hajdú Tímea írását itt olvashatja.

Klímapánik 

A héten lezajlott a COP26 klímacsúcs első hete, amelyen felvonul a világ elitje, hogy egyeztessék a klímapolitikájukat. Bár nagyon vészjósló beszédek hangzottak el, a konferenciát a cinizmus levegője lengte be.

Nem olyan súlyos a klímahelyzet, mint ahogy azt az ember a vészjósló szalagcímek alapján gondolhatná – írja Tom Chivers az UnHerd oldalán. A cikk szemléjét itt olvashatja.

Vannak nők, akik sterilizáltatják magukat, hogy „megmentsék a Földet”. Ahogy a klímaaggodalom és a woke politika uralmat vesz, a fiatalok teljesen az emberi élet ellen fordulnak – a jelenségről Zoe Strimpel írt a Telegraph oldalán. Szemlénket itt olvashatja.
Lázadó szülők
Az Egyesült Államokban sokkoló eredmény született a virginiai kormányzóválasztáson, miután több, mint 10 pontos hátrányát ledolgozva a republikánus jelölt könnyedén győzött a demokrata ellenfelével szemben. A felmérések szerint a külvárosokban döntő jelentősége volt annak, hogy a szülők nem akarják, hogy a gyerekeiknek tanítsák a fajelméletet. Hogy ez mit jelent a jövőre nézve arról itt olvashatnak, itt pedig elolvashatják az alkormányzó inspiráló történetét.
Olvasóink figyelmébe ajánljuk
A hét legolvasottabb cikke az volt, hogy Izrael ENSZ-nagykövete a pódiumon tépte szét az Emberi Jogi Tanács éves jelentését.
Ajánlatunk az előző hétről:

https://neokohn.hu/2021/10/31/magyarorszag-jelentos-szerepet-jatszhat-az-abraham-egyezmenyek-sikereben/