A republikánusok tarolhatnak 2022-ben

A republikánusok virginiai győzelme a demokraták felett és a kedd esti erős szereplésük New Jerseyben azt jelezheti, hogy a republikánusok jövőre átveszik a kongresszus irányítását.

Virginiában a republikánus Glenn Youngkin kiütötte a demokrata Terry McAuliffe-ot a kormányzói posztért folyó küzdelemben, és ezzel megdöntötte a korábbi virginiai kormányzót, aki az első számú favorit volt a tisztség visszavételére. Youngkin győzelméhez csatlakozott a republikánus Winsome Sears, aki a demokrata Hala Ayalát győzte le az alkormányzói posztért, és a republikánus Jason Miyares, aki a hivatalban lévő demokrata Mark Herring főügyészi posztjáért szállt versenybe – számolt be a Daily Wire.

New Jerseyben a GOP kormányzójelöltje, Jack Ciattarelli fej-fej mellett halad a demokrata Phil Murphy kormányzóval. A szoros verseny önmagában is meglepetés még akkor is, ha Ciattarelli végül veszít, amikor az utolsó szavazatokat is megszámolják.

„Mondanom sem kell, hogy a ma esti eredmények összhangban vannak egy olyan politikai környezettel, amelyben a republikánusok 2022-ben kényelmesen visszavennék a képviselőházat és a szenátust is”

– tweetelte Dave Wasserman, a Cook Political Report képviselőházi szerkesztője.

A republikánusok a keddi választások után szinte azonnal megkezdték a kongresszus visszaszerzésére irányuló stratégiájuk végrehajtását. A képviselőház republikánus tanulmányi bizottsága elkezdte köröztetni azt a feljegyzést, amelyben részletesen leírják, hogyan tud a Republikánus Párt a 2022-es félidős választások felé haladva Virginia és New Jersey lendületére építeni. Az emlékeztető részben így szólt:

„Glenn Youngkin virginiai győzelmének négy tanulsága van:

Először is, a szülők aggodalmainak a republikánusok első számú politikai kérdésévé kell válniuk: Youngkin sikere megmutatja, hogy a republikánusok a szülők pártjává válhatnak és kell válniuk.

A szülők részéről valódi energia nyilvánul meg, amit meg kell értenünk. A jó hír az, hogy az RSC hónapok óta azon dolgozik, hogy olyan oktatási menetrendet dolgozzon ki, amely a szülőkért küzd és felhatalmazza őket. Ez magában foglalja a Biden-kormányzat szükséges felügyeletét is. .

Másodszor, véget kell vetnünk a mandátumoknak. A Washington Post egyik véleménycikkében Youngkin azt írta: „A legfontosabb, hogy soha többé ne zárjuk le a gazdaságunkat”. És ez nem csak az üzleti korlátozásokról szól. Youngkin ellenzi az oltási és a maszk rendelkezéseket az állami iskolákban. Ezt már szövetségi szinten is megtettük: Claudia Tenney és én törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy megakadályozzuk az OSHA-t az alkotmányellenes oltási intézkedések bevezetésében.

Harmadszor, továbbra is támogatnunk kell a rendőröket.

Youngkin ígéretet tett arra, hogy növeli a rendőrségek finanszírozását, és megvédi a „rendvédelmi hősök minősített mentességét”, amelyet a képviselőházi demokraták megpróbáltak megszüntetni a rendőrségi reformtervezetükkel. A bűnözés, és különösen az emberölések, megugrottak Virginiában és minden más államban is. Júliusban a USA Today közvélemény-kutatása szerint a bűnözés – minden mást megelőzve – volt az első számú kérdés, ami miatt az amerikaiak a leginkább aggódnak.

Negyedszer, továbbra is a Biden gazdaság kudarcaira kell összpontosítanunk.

Youngkin a Biden-gazdaság által okozott elszabadult infláció enyhítésére és arra összpontosított, hogy ne zárják be újra a gazdaságot. Az elszabadult inflációra és a növekvő ellátási lánc válságára való korai összpontosításunk a választók körében is jól bevált. Tovább kell dolgoznunk, hogy megoldásokat tegyünk az asztalra az aggodalmaik kezelésére. 2020-ban Biden 10 ponttal nyert Virginiában, és egy évvel korábban a demokraták átvették a virginiai szövetségi parlament mindkét kamaráját.”