A győztes republikánus alkormányzó: nézzenek rám, ez az amerikai álom

Winsome Sears republikánus politikus korábban a tengerészgyalogosként szolgált. A fekete alkormányzó nevetségesnek nevezte azt az állítást miszerint virginiai republikánus győzelem a „fehér felsőbbrendűségnek köszönhető”. 

A kiélezett Virginia állambeli kormányzóválasztáson nemcsak a kormányzó, hanem a külön választott alkormányzói pozíciót is egy republikánus politikus nyerte. Winsome Sears győzelmi beszéde nagy sikert aratott a republikánusok körében. Egyesek szerint a karizmatikus Sears egy új sztárja lehet a pártnak.

A korábban a hadseregben is szolgált, börtönlelkész tisztet is ellátó hölgy az első afro-amerikai, akit ilyen magas pozícióban választottak az államban. Sears nyerő üzenete a kritikai fajelmélet elleni kiállás valamint a törvényes rend melletti kiállás volt.

„Miattatok vagyok itt – mondta a győzelem után a lelkes tömegnek Winsome Sears – Azért vagyok itt, mert ti rám szavaztatok. Mert bíztatok bennem. Csak ezért vagyok itt. Köszönöm! – kezdte a beszédét a politikus.

„Azt mondom nektek, az amerikai álmot látjátok magatok előtt. Az amerikai álmot. Mikor az édesapám 1963 augusztus 11-én megérkezett ide, a polgárjogi küzdelem leghevesebb időszakában érkezett meg Jamaicából. Azt kérdeztem tőle: De az olyan rossz időszak volt számunkra. Miért jöttél ide? Erre ő azt mondta: Mert Amerikában munkahelyek voltak és lehetőségek. Mindössze 1,75 dollár volt a zsebében. Elvállalt minden munkát, átsegítette magát az iskolán és elkezdte a maga amerikai álmát. S most nyugodt nyugdíjas éveit tölti. Értem jött, mikor hat éves voltam. Mikor felléptem arra a Pan Am Boeing 737-re, majd a JFK reptéren landoltam, egy új világba érkeztem. Mikor beléptem a hadseregbe még csak nem is első generációs amerikai voltam, hanem jamaicai állampolgár. De olyan sokat adott nekem ez az ország, hogy kész voltam meghalni érte”

– mondta Sears.

„Vannak akik meg akarnak minket osztani, de ezt nem szabad engednünk. Azt akarják, hogy azt higgyük megint 1963-ban élünk. De ma ott lakhatunk, ahol akarunk. Ott eszünk, ahol akarunk. Megválasztottunk egy fekete elnököt. S itt vagyok én az élő bizonyíték. Ha nem vettétek volna észre, fekete vagyok, és az is voltam egész életemben. De ez az egész nem erről szól”

– mondta Sears.

„A kormányzó szépen eltöröl egy rakat adót. Biztonságosabbak lesznek az utcáink, a közösségeink, és a gyerekeinknek jó oktatásban fognak részesülni. Mert édesapámat is a tanulás emelte fel, engem is a tanulás emelt fel, és a tanulás fog mindannyiunkat felemelni”

– jelentette ki a politikus

„Igen ez egy történelmi este. De nem azért indultam, hogy történelmet írjak. Jobb állapotban akartam, hagyni, mint amiben találtam. Ahogy mindig mondtam a kampány alatt: „Tarts ki Virginia, úton a segítség. A lovasság megérkezett.” Köszönöm és Isten áldjon titeket!”

– zárta Sears.

A teljes beszéd: 

Winsome Sears: ‘You are looking at the American dream’

Winsome Sears, who leads in Virginia’s race for lieutenant governor, addressed a crowd of supporters early Wednesday after Glenn Youngkin became the first Re…

A demokraták egymást hibáztatják a virginiai kormányzóválasztási vereség miatt

Joe Biden szerint nem az ő teljesítményéről mondtak ítéletet a szavazók a hagyományosan demokrata államban.