A középvonaltól a türelemig — Heti Grün

Beszélgetések a Shtisel-sztárral és a nagykövettel, körkérdés a szexbotrányról és merengés Amerikáról, Bulgária hányatott történelme. Az elmúlt hét izgalmas olvasmányainak összefoglalója Neokohn-cikkek környezetbarát újrahasznosításával.

Interjú

A Netflix Shtisel című sorozatának Dov Glickmanja a Neokohnnak adott exkluzív interjújában az általa megformált karakterről, a Shtisel sikeréről, a gyökerekről és az izraeli társadalomban feszülő ellentétekről is beszélt. Megyeri A. Jonatán interjúja itt olvasható.

Magyarország londoni nagykövetével, Kumin Ferenccel arról beszélgettünk, hogy a Brexit hogyan érinti a kinn élő magyarokat, hogy milyen volt a királynővel egy címlapon, és mi volt az utóélete Zarah Sultana képviselő asszony antiszemita vádjainak. Hajdú Tímea interjúja itt olvasható.

Magyar zsidóság

Lapunk folytatta körkérdését magyar-zsidó női és feminista közszereplőkhöz, melyben a Mazsihiszt megrázó szexbotrányokkal kapcsolatban kérdeztük őket. Kovács Bernadett, a BZSH Scheiber Iskola igazgatónőjének válasza itt, Vadász Éva, az izraeli print Új Kelet főszerkesztőjének válasza pedig itt olvasható.

Amerika

A demokraták négy év Trump után lehetőséget kaptak arra, hogy alapjaiban alakítsák át az amerikai rendszert. Hajdú Tímea azon merengett el, hová lett a középút Amerikában.

Történelem

Bulgária az egyetlen ország volt Hitler szövetségesei közül, mely nem üzent hadat a Szovjetuniónak. Az ország akkori sorsáról Pelle János írt cikket.

Megszabadult mosolyország — Heti Grün

Mosolygó Izrael és spanyol neonácik, kihaló jiddis réteg és tragikus iraki keresztények, szabadság a korlátozások között és Ruanda a Sorsok Házában.