Nagy pofon a Mazsihisz elnökének: megerősítették Róna Tamást a rabbitestület elnökeként

Mint a Neokohn megtudta, a Mazsihisz rabbitestületének teljes tisztújításán ellenszavazat nélkül választották meg Róna Tamást elnöknek.

A 15 tagú rabbitestületből 12 szavazóképes tag volt jelen a szavazáson, ahol teljes tisztújítást tartottak.

Rónát ellenszavazat nélkül választották meg a rabbitestület elnökének, illetve Schönberger Andrást megerősítették alelnöki pozíciójában, míg Markovics Zsolt korábbi alelnök helyét mostantól Kardos Péter tölti be.

Információink szerint Róna ellenszavazat nélkül lett elnök, míg Markovics javaslatára alelnöknek jelölték Radnóti Zoltánt is, aki nem nyerte el a szavazatok többségét, csupán négy szavazatot kapott.

A rabbitestület két főt delegálhat a Mazsihisz vezetőségébe, ők Schönberger és Szerdócz Ervin rabbik lesznek.

Kellemetlen helyzet Heisler András számára

Mint emlékezetes, Róna jelenleg azon Zsima neológ egyesület elnöke is, melyhez a csatlakozni tervező rabbikat Heisler nemrég kirúgással fenyegette. (Erről korábban itt írtunk).

Rónának a Mazsihisz vezetése még szeptemberben felmondta a munkaviszonyát, a rabbikar és az általa vezetett vidéki hitközségek akkor egységesen kiálltak a főrabbi mellett, ám a Mazsihisz elnöke negligálta a tiltakozásokat.

„Sötét diktatúrákat idéző, arcátlan hozzáállás”

Lapunk birtokába jutott Róna Tamás főrabbi levele, amelyben kritizálja: nem engedték csatlakozni a Mazsihisz vasárnapi közgyűléséhez.