Gázai háború: már megint hazugságokon alapuló vérvádat terjesztett a BBC

A BBC bocsánatot kért, miután egyik műsorvezetője azt mondta, hogy az IDF orvosokat és arabul beszélőket vett célba gázai Sifa kórházban zajló katonai műveletek során.

Az IDF kedden kezdte meg a Hamász elleni hadműveletét az Al-Sifa kórház egy meghatározott területén, hogy likvidálja a civileket emberi pajzsnak használó terroristákat.

Az izraeli hadsereg már korábban bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy a terrorcsoport bázisként használja a kórházat, ez utóbbit az amerikai hírszerzés is megerősítette, sőt a helyi gázai lakosok is beszámoltak róla.

Az IDF üzemanyagot, inkubátorokat, bébiételeket és orvosi eszközöket is szállított a kórházba a művelet előtt és alatt (!).

A BBC azonban teljesen másképp adott hírt az eseményről.

Az akcióról szóló tudósításában a BBC arról számolt be, hogy izraeli csapatok „orvosokat és arabul beszélő embereket” vettek célba.

Mit mond a nemzetközi hadijog az Izrael és Hamász közötti háborúról?

Vizsgáljuk meg, mik is a hadijog szabályai, amelyek oly fontosak mindenkinek, és ki sérti meg ezeket? Sebes Gábor jegyzete.

A gázai kórház „lebombázása” utáni újabb vérvád ezúttal is minden alapot nélkülöz.

Még az akció előtt maga az izraeli hadsereg jelentette be, hogy „az IDF erői között vannak orvosi csapatok és arabul beszélők, akik meghatározott kiképzésen vettek részt, hogy felkészüljenek erre az összetett és érzékeny környezetre, azzal a szándékkal, hogy a civileknek ne essen bántódásuk.”

„Orvosi csapataink és arabul beszélő katonáink a helyszínen vannak, hogy biztosítsák, hogy az ellátmányok eljussanak a rászorulókhoz”

– közölte még korábban az IDF.

A BBC szerda reggel bocsánatot kért az újabb vérvád-bakiért.

Mindez azután történik, hogy Rhodri Talfan Davies és David Jordan, a BBC két vezetője elismerte, hogy „követtek el hibákat” az Izrael és a Hamász közötti háborúról szóló tudósításaikban.

Már meg sem lepődünk: a BBC cenzúrázta az izraeli elnökkel készített interjúját

A brit műsorszolgáltató egyszerűen kihagyta a számukra kínos részeket az interjúból.

Most érkezett: hat Hamász-párti riporterét függesztette fel a BBC!

Újabb botrány rázza meg a brit közszolgálati műsorszolgáltatót.