Miért mantrázza a terroristák hazugságait a 444?

A Neokohn szerkesztője

Vérvád és Izrael-ellenes propaganda a köbön.

A héten az egész világ ízelítőt kaphatott abból, hogyan is működik a Gázát terrorállammá alakító Hamász propagandagépezete. Mindenki olvashatta az al-Ahli kórházat ért „pokoli” izraeli légicsapásról szóló híreket, miután a terrorszervezet által felügyelt gázai egészségügyi minisztérium bemondta, hogy az „izraeli légicsapásban” több, mint ötszázan veszítették életüket. Ezt a számot később 471-re módosították. Mohammed Abu Szelmia, a közeli al-Sifa kórház igazgatója a támadás után még azt is bátorkodott kijelenteni, hogy

a rengeteg holttest „szörnyű állapota” nehezíti a halottak számának pontos meghatározását.

A hazai és nemzetközi média sietve lecsapott a „na végre, a zsidók ártatlan palesztinokat ölnek” sztorira. Az eredménye ennek a nagy igyekezetnek egy ordas hazugságokra alapuló modernkori vérvád lett. Órákon belül feldühödött tömegek lepték el világszerte az utcákat és kiáltották, hogy „gyilkos Izrael”.

Pedig csak pár órát kellett volna várni a hírrel, hogy hallgattassék meg a másik fél is.

De nem, a nemzetközi médiát szolgaian és kritika nélkül másoló hazai lapok is hírül adták: „471 palesztin halt meg a gázai kórházat ért légicsapásban”; „Százak halhattak meg a gázai kórházat ért rakétacsapásban”; „Légicsapás ért egy kórházat Gázában, a támadásnak 500 halottja is lehet”.

Azóta már kiderült, hogy a Hamász felültette az egész világot, köztük a „független-objektív” és oknyomozás-fetisiszta kollégákat is.

Hamar világossá vált ugyanis, hogy a kórházi robbanásért nem egy izraeli légicsapás, hanem az Iszlám Dzsihád egyik meghibásodott rakétája a felelős. A halálos áldozatok száma pedig közelebb van a tízhez, mint az ötszázhoz. Emlékszünk még, hogy mit mondott a könnyeivel küszködve a palesztin kórházigazgató?

„A rengeteg holttest szörnyű állapota nehezíti a halottak számának pontos meghatározását”.

A gázai helyzet tényleg szörnyű lehet, ha a kórházakat ilyen súlyosan diszkalkuliás – vagy inkább hazug – emberek vezetik.

Az utolsó palesztinig

Ezeknek a középkorban ragadt vadembereknek fontosabb zsidókat ölni, mint megvédeni a sajátjaikat. Vélemény.

Érdekes módon sehol nem láttam az olyan cikkeket, hogy „Hazudott a palesztin egészségügyi minisztérium a halálos áldozatok számáról”, de olyat sem, hogy „Kamuzáson kapták a palesztin kórház igazgatóját”, vagy hogy „Lapunk valótlanságot állított a gázai terroristákra hivatkozva”.

Ja, hogy ez a sztori már nem annyira kattintós? Csak az hír, hogy véresszájú izraeliek palesztinokat gyilkolnak?

Hírverseny értem én, mindenki részt akar venni benne, és az vesse az első követ, aki nem bűnös.

De álljon már meg a menet! Mi is történt itt tulajdonképpen?

Akarva-akaratlanul egy terrorszervezet propagandaszócsövévé vált a nemzetközi és hazai média egy jelentős hányada!

Utána pedig mindenki mosta kezeit, mintha mi sem történt volna.

A nyilvános Canossa-járás lenne a minimum, de nem, még a fentebb ismertetett tények fényében is a 444 képes leközölni egy cikket azzal a címmel, hogy „A Channel 4 szerint manipulált bizonyítékot mutatott be Izrael a gázai kórház kapcsán”.

Legyen bármennyire is izzadságszagú, be kell bizonyítani, hogy nem a palesztinok hazudnak, hanem Izrael!

Továbbra is vita van arról, melyik fél fegyvere robbant a gázai Al-Ahli al-Arabi kórház parkolójában és ölt meg több mint 500 embert” – olvasható a cikkben.

Már a Hamász egészségügyi minisztériuma is kevesebb áldozatot hazudik, de a 444 szerkesztőségében még mindig tartja magát az 500-as szám.

No komment.

A gázai kórházat ért támadás dzsihádista „munkabaleset” volt

A korábbi híresztelésekkel és média őrjöngéssel ellentétben palesztin rakéta okozta a pusztítást. Robert C. Castel gyorselemzése.

A cikk szerint a brit Channel 4 „oknyomozása” megpróbált „szakértők” bevonásával utánajárni az elérhető bizonyítékoknak, amelyek alapján három következtetést vontak le:

  • Az elérhető felvételeken a rakéta hangjának elemzése arra utal, inkább keleti irányból, azaz Izrael irányából érkezhetett a rakéta, ami a kórháznál robbant.
  • Az elérhető fotókon bemutatott kráterek is arra utalnak, keleti irányból csapódott be a lövedék a kórház közelében.
  • Az izraeli hadsereg által bemutatott hangfelvétel, amelyen két állítólagos Hamász tag beszél a bomba becsapódása után, minden bizonnyal manipulált anyag.

Érdekes. Szóval ezek szerint hazudik a bizonyítékokat szolgáltató IDF, az izraeli állításokat saját forrásokból is megerősítő Pentagon és európai titkosszolgálatok, a valóban független fegyverszakértők, sőt a közben feleszmélő és munkájukat végző újságírók is… Ellenben a Hamász és a Channel 4 igazat mond…

A 444 cikkéből az már nem derül ki, hogy a Channel 4 „oknyomozása” kimerült abban, hogy meginterjúvolt egy csapat Izrael-ellenes „emberi jogi oknyomozót”, akik láss csodát, a terroristák számára kedvező megállapításokra jutottak.

De hát mit képzelek én, hogy megkérdőjelezem Lawrence Abu Hamdan és Omar Ferwati urak pártatlanságát, akik „teljesen független” jelentéseikben az izraeli hadseregre csak mint „megszálló erőkre” utalnak… Arról pedig már nem is beszélve, hogy az „oknyomozók” között van az az Al-Hak nevű NGO is, amelyet Izrael a Népi Front Palesztina Felszabadításáért terrorcsoporttal való kapcsolatai miatt

terrorszervezetnek nyilvánított két évvel ezelőtt!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 444 a „kiegyensúlyozottság jegyében” a cikk végére még odabiggyesztette a francia katonai hírszerzés megállapítását, amely szerint

„a legvalószínűbb hipotézis az, hogy egy palesztin rakéta robbant fel, amely körülbelül 5 kilogrammos töltettel rendelkezett”.

Valamiért a cikk címében mégsem ez van kiemelve, hanem az, hogy „Izrael bizonyítékokat hamisít”.

Ezek szerint többet ér egy brit tévécsatorna szava, mint egy nyugati demokrácia hírszerzéséé?

Természetesen a 444-nek megvan a szerkesztői szabadsága arra, hogy terrorszervezetek által fabrikált vérvádakat terjesszen „oknyomozás” néven, de azért mégiscsak elgondolkodtató ez a slendriánság.

Maradj csendben, ha csak hülyeségeket tudsz mondani az izraeli háborúról!

Napok alatt a tízmillió Izrael- és Hamász-szakértő országa lettünk. Vélemény.