A gázai kórházat ért támadás dzsihádista „munkabaleset” volt

A Neokohn főmunkatársa, Izraelben élő biztonságpolitikai szakértő.

A korábbi híresztelésekkel és média őrjöngéssel ellentétben a gázai kórházat ért támadás, aminek egyes jelentések szerint 500 civil esett áldozatul, egy dzsihádista „munkabaleset” következménye.

Az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet által izraeli célpontokra kilőtt rakéták egyike a kórház parkolójában csapódott be és ez okozta a tragédiát.

Az eset kivizsgálása után az IDF közzétette a Vaskupola radarjának a képernyő felvételét, amin világosan látszik az Izraelre kilőtt rakétasorozat és a “munkabelesetet” okozó meghibásodott támadóeszköz, ami a kórház parkolójába csapódott.

Továbbá az IDF közzétett egy, a Hamász belső kommunikációjának lehallgatásából származó felvételt, amiben a szervezet tisztviselői az Iszlám Dzsihád által okozott „munkabalesetről” beszélnek.

Israel Defense Forces on Twitter: „Islamic Jihad struck a Hospital in Gaza-the IDF did not.Listen to the terrorists as they realize this themselves: pic.twitter.com/u7WyU8Rxwz / Twitter”

Islamic Jihad struck a Hospital in Gaza-the IDF did not.Listen to the terrorists as they realize this themselves: pic.twitter.com/u7WyU8Rxwz

Izrael további, minősített információkat adott át az esettel kapcsolatban az Egyesült Államoknak es több más nyugati, illetve közel-keleti szövetségesének.

Hogy ezek a “munkabalesetek” mennyire gyakoriak arról a csatolt térképen is meggyőződhetünk.

A Hamász és az Iszlám Dzsihád által indított rakéták jelentős hányada a határ gázai oldalán csapódik be, súlyos áldozatokat szedve a helyi civil lakosság soraiban.

Az utolsó palesztinig

Ezeknek a középkorban ragadt vadembereknek fontosabb zsidókat ölni, mint megvédeni a sajátjaikat. Vélemény.