IDF: az Iszlám Dzsihád meghibásodott rakétája csapódott be a gázai kórháznál

Az IDF kedd késő este megerősítette, hogy a palesztin terrorszervezet rakétája felelős a pusztításért.

Az IDF közölte, hogy több hírszerzési forrása is megerősítette, hogy az Iszlám Dzsihád, és nem Izrael a felelős a kórházat ért pusztításért, a Hamász és néhány más ország vádja ellenére.

„Az egész világnak tudnia kell: a gázai barbár terroristák támadták meg a gázai kórházat, és nem az IDF. Azok, akik brutálisan meggyilkolták gyermekeinket, a saját gyermekeiket is meggyilkolják”

– jelentette ki Netanjahu kedd késő este.

Videó a meghibásodott rakéta becsapódásáról:

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: „Surveillance camera footage from Netiv Haasara shows a large barrage of rockets being launched from northern Gaza, followed by a massive blast in the Strip, apparently caused by a failed projectile. pic.twitter.com/PdNCbks02r / Twitter”

Surveillance camera footage from Netiv Haasara shows a large barrage of rockets being launched from northern Gaza, followed by a massive blast in the Strip, apparently caused by a failed projectile. pic.twitter.com/PdNCbks02r

„Az IDF rendszerei észlelték, hogy a terroristák kilőttek egy rakétát Gázában, amely az Al Ahli kórház közvetlen közelében haladt el a találat idején” – közölte az IDF szóvivői egysége.

Az katari finanszírozású Al-Dzsazíra élőben közvetítette a rakéta lezuhanását: 

Lt. Col. (R) Peter Lerner on Twitter: „Here’s Al Jazeera live coverage from this evening of Palestinian Islamic Jihad launching a rocket attack at Israel and falling short in #Gaza hospital. pic.twitter.com/zZZQgqm4Lv / Twitter”

Here’s Al Jazeera live coverage from this evening of Palestinian Islamic Jihad launching a rocket attack at Israel and falling short in #Gaza hospital. pic.twitter.com/zZZQgqm4Lv

A Hamasz és más palesztin frakciók rendszeresen lőnek ki a Gázai övezet lakónegyedeiből rakétákat, és helyezik el a hadianyagraktárakat gyakran kórházakban, iskolákban és mecseteken belül vagy azok közelében. A palesztin frakciók által fellőtt rakéták gyakran meghibásodnak és idő előtt lezuhannak, épületeket találva el Gázában. A korábbi konfliktusok során több palesztin haláleset is történt az ilyen incidensek során.

Az utolsó palesztinig

Ezeknek a középkorban ragadt vadembereknek fontosabb zsidókat ölni, mint megvédeni a sajátjaikat. Vélemény.