Óriásit kamuzott a Hamász a kórházi robbanás áldozatainak száma kapcsán

Az európai titkosszolgálatok szerint szó sincs 500 halálos áldozatról.

Számos független titkosszolgálati forrás, valamint európai hírforrás egybevágó értékelése szerint a Hamász súlyosan eltúlozta az Al-Ahli arab kórházra lezuhant Iszlám Dzsihád rakéta által okozott halálesetek számát.

A Hamász által irányított helyi gázai egészségügyi hatóságok azt állítják, hogy 471 ember halt meg a kórházban,

míg az európai titkosszolgálatok szerint ez a szám 10 és 50 között van.

A francia Le Monde csütörtöki elemzésében megjegyezte, hogy körülbelül 15 élettelen holttest volt látható a környéken készült, ellenőrzött videófelvételeken, pillanatokkal a robbanás után.

Amikor szerda este robbanás történt a gázai Al-Ahli kórházban, a gázai hatóságok az izraeli hadseregre hárították a felelősséget. Külföldi sajtóorgánumok, valamint sok ország gyorsan elítélték Izraelt az állítólagos támadásért.

Később azonban kiderült az IDF jelentéséből, amelyet amerikai hírszerzési tisztviselők és más független hírszerzési források is megerősítettek, hogy a robbanást egy lezuhant Iszlám Dzsihád rakéta okozta, amelyet Izrael felé lőttek ki Gázából.

Az ezt alátámasztó elsődleges bizonyítékok a rakéta röppályájáról készült videók voltak, valamint az a tény, hogy 18 óra 59 perckor, amikor a robbanás megtörtént, a terrorszervezet éppen egy rakétákat lőtt ki Dél-Izrael felé.

Az utolsó palesztinig

Ezeknek a középkorban ragadt vadembereknek fontosabb zsidókat ölni, mint megvédeni a sajátjaikat. Vélemény.

A gázai kórházat ért támadás dzsihádista „munkabaleset” volt

A korábbi híresztelésekkel és média őrjöngéssel ellentétben palesztin rakéta okozta a pusztítást. Robert C. Castel gyorselemzése.