Elvették a mikrofont a Hamászt élő adásban kritizáló gázai bácsitól

„Miért a kórházban bujkál a Hamász, miért nem bújnak el inkább a pokolban?” – mondta az Al Jazeera riporterének a férfi.

Az Al Jazeera riportere azonnal megszakította az interjút egy gázai kórházban lévő férfival, amint az kritizálni kezdi a Hamászt, amiért az katonai célokra használja a kórházat.

„Ami történik, az bűncselekmény!” – mondta a férfi.

„Miért bujkál közöttünk az ellenállás [a Hamász]? Miért nem mennek a pokolba és bújnak el ott? Ők nem az ellenállás”.

A „pártatlan” riporter ekkor gyorsan félbeszakította a férfit és elvette tőle a szót.

MEMRI on Twitter: „Elderly Wounded Man at Gaza Hospital Criticizes Hamas for Hiding Among Civilians: „They Can Go to Hell and Hide There” – Then He Kicks Al-Jazeera Reporter for Cutting Him Off Mid-Sentence #Hamas #Gaza pic.twitter.com/JTG88fe3TT / Twitter”

Elderly Wounded Man at Gaza Hospital Criticizes Hamas for Hiding Among Civilians: „They Can Go to Hell and Hide There” – Then He Kicks Al-Jazeera Reporter for Cutting Him Off Mid-Sentence #Hamas #Gaza pic.twitter.com/JTG88fe3TT

Az IDF szárazföldi csapatai jelenleg pontos és célzott műveletet hajtanak végre a Hamász ellen az al-Sifa kórháznál, ahol a terrorszervezet a parancsnoki központját üzemelteti.

A kórházba való behatolás előtt az IDF-erők útját elállták a terroristák. Harc alakult ki, és legalább öt terroristát megöltek. Ezt követően az IDF katonái fegyvereket találtak a kórház területén.

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője kedden újságíróknak elmondta, hogy Amerika független hírszerzési információkkal rendelkezik arról, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezetek a gázai al-Sifa kórházat használják katonai műveleteik irányítására. Ezzel Washington először erősítette meg Izrael állításait a kórházzal kapcsolatban.

Várjuk a nemzetközi felháborodást: gázai kórházból támadtak az izraeli tankokra

Szerencsére az IDF egyik drónja videóra vette a terroristák támadását.

Bejelentést tett a IDF: A Hamász főhadiszállása egy gázai kórház alatt található

Izrael felfedte, hogy Gáza legnagyobb kórháza alatt rejtőzik a Hamász központja.