Kohncast: Oroszország az USA hátsó udvarában, arab-izraeli NATO a Közel-Keleten?

Szerkesztőségi podcastunk tizedik adásában Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő segítségével járjuk körbe a BRICS-országok helyzetét az új világrendben, Putyin teheráni látogatását, az Ábrahám-egyezmények nyomán egyre többet emlegetett arab-izraeli „NATO-t”, valamint azt is, hogy mit keresnek orosz katonák Venezuelában.

A legújabb Kohncast első felében beszélünk arról, hogy a jövőben milyen kilátásai vannak a többpólusú világrend mellett hitet tett BRICS-országoknak, de szó esik a „síita félhold” ellen összefogni kényszerülő arab-izraeli kapcsolatról, továbbá a mainstream médiában keveset szereplő Szíriáról és Irakról is.

A beszélgetés második felében kitárgyaljuk a Monroe-doktrínát, a Biden-adminisztráció elszalasztott lehetőségét, hogy megoldja a Nyugatot sújtó energiaválságot, illetve azt is, hogy Oroszország mit keres az Egyesült Államok hátsó udvarában, Venezuelában.

A podcasthez ajánlott cikkeink:

A mikrofonnál a Neokohn főmunkatársa, Robert C. Castel, és szerkesztői: Hende Olivér és Seres Attila.

Ep.10. Oroszország az USA hátsó udvarában, arab-izraeli NATO a Közel-Keleten?

Szerkesztőségi podcastunk tizedik adásában Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő segítségével járjuk körbe a BRICS-országok helyzetét az új vi…

Kohncast epizódjai elérhetők a Neokohn címlapján külön dobozban, valamint RSSYoutube csatornáinkon, az Apple podcaston, a Google podcaston, a Spotify-on.

Lájkolják, kövessék, iratkozzanak fel, hogy ne maradjanak le egyetlen adásról sem!

Előző adásunk itt hallgatható meg:

Kohncast: demográfiai katasztrófa Ukrajnában, szaúdi olajág a Közel-Keletnek

Szerkesztőségi podcastunk kilencedik adásának témája az ukrajnai háború jelenlegi állása, Joe Biden közel-keleti politikája és a brit miniszterelnök bukása.