Katonai játékokra készül Oroszország Venezuelában

Irán, Kína és Oroszország is csatlakozik tíz másik nemzethez Venezuelában, hogy közösen vegyenek részt a katonai játékokon, üzenetet küldve azzal „egypólusú világrendnek”.

Az úgynevezett VRIC-országok (Venezuela, Oroszország, Irán és Kína) mindegyik tagja részt vesz az Oroszország által szervezett Nemzetközi Katonai Játékokon, amelynek 2015-ös megalakulása óta több ország volt már a házigazdája.

A Nemzetközi Katonai Játékok egy évente megrendezésre kerülő orosz katonai sportesemény, amelyet az orosz védelmi minisztérium szervez. Az eseményen, a résztvevő országok katonái több tucatnyi versenyen mérik össze tudásukat, közel két héten keresztül, hogy bebizonyítsák, melyikük a legügyesebb. A játékokat háborús olimpiának is nevezik.

A játékokat idén Venezuelában tartják, amely a Nyugattal, különösen az Egyesült Államokkal fennálló feszültségei közepette igyekszik erősíteni a keleti szövetségeseivel való kapcsolatait.

A hírt a The Centre for a Secure Free Society osztotta meg, amely szerint:

„Augusztus közepén Venezuela ad otthont a „Sniper Frontier”-nak, amelyen Oroszország, Irán és Kína hadserege, valamint legalább 10 másik nemzet vesz részt”.

A VRIC nemzetek arra készülnek, hogy hangos nyilatkozatot tegyenek arról, hogy a latin-amerikai régió készen áll a többpólusú erő befogadására.

Az Egyesült Államok egy sor szankciót vezetett be a VRIC-közösség mind a négy tagjával szemben, ami arra késztette a tagokat, hogy összefogva álljanak ellen a washingtoni nyomásnak.

Irán, Kína és Oroszország az elmúlt években három különálló közös hadgyakorlatot tartott a Perzsa-öbölben és az Indiai-óceánon.

Mit keres Irán Amerika háta mögött?

Amíg saját magával volt elfoglalva az Egyesült Államok, addig Irán egy újabb latin-amerikai országgal került jó viszonyba. Jerez Julio elemzése.