Holokauszt-kiállítást nyitott meg a karlendítő jobbikos

Az Ózd város hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint „Zsúfolásig megtelt az Ózdi Muzeális Gyűjtemény egyik földszinti helyisége, ahová helyi középiskolából érkeztek diákok és pedagógusok, hogy megtekintsék a Holokauszt Emlékközpont időszaki kiállítását.

A Holokauszt és művészet címmel nyíló tárlat további különlegessége, hogy ez az első alkalom, amikor annak darabjai vidéki városba kerülnek.

A megnyitón elsőként Farkas Péter Barnabás, az ÓMÉK múzeumi ágazatvezetője köszöntötte a megjelenteket.”

A híradás azonban nem idézi, hogy mit mondott az egykori alpolgármester, akiről tavaly szeptemberben olyan kép látott napvilágot, melyen karlandítésnek tűnő mozdulatot tesz egy zsidóellenes feliratokkal tarkított épület előtt .

Farkas az első fotó után a Neokohn kérdésére még aljas rágalomnak nevezte a gyanúsítást:

A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

Ezután azonban előkerült egy másik fotó, ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép, és azon egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás.

A történtek miatt Farkas megbízatásáról szavazást tartott volna az ózdi önkormányzat, ám ő még ez előtt lemondott az alpolgármesteri pozíciójáról.

Farkas Péter Barnabás, a Jobbik, DK, LMP, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltjeként indult az ellenzéki tömörülés előválasztásán,

de alulmaradt az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével szemben, annak ellenére, hogy  a botrány után kiállt mellette Karácsony Gergely, a Jobbik és a DK is. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egyenes hitelesnek tartotta a lebukott jelölt magyarázkodását.

Mélyen felháborodott a karlendítős jobbikos politikus

Az interjúban egy felelőtlen és apatikus oldalát ismerhette meg az olvasó a még jelenleg is ózdi képviselőként dolgozó politikusnak.