Dobrev Klára szerint hiteles a karlendítős Jobbikos magyarázkodása

Erről Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt.


A riporter, miután felidézte Dobrevnek, hogy Karácsony Gergely, korábbi miniszterelnök-jelölt is elítélte és kihátrált Fekete Péter Barnabás mögül, mondván: “Nem fér bele, nagyon nem, egyáltalán nem, ha valaki egy holokauszt emlékhely előtt karját lendíti. Magyarázkodása hamis és hiteltelen”, a DK miniszterelnök-jelöltje úgy nyilatkozott:

“Én ebben a kérdésben sokkal óvatosabb vagyok. Láttam a képet és olvastam azt is, amit a jelölt [Farkas Péter Barnabás] erről mondott, és nekem hitelesnek tűnik, amit mond”.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: “Egyszerűsítsük le a kérdést! Azzal vádolják ezt a fiatalembert [a Jobbikos Farkas Péter Barnabást], hogy náci. Ő elmondta magáról, hogy nem az, és hogy nem is számít azoknak a szavazatára. És ha bármi félreérthető volt a képen, az a szándékai ellen való”.

“Nekem semmi okom nincsen – addig amit olyat nem mond vagy tesz, vagy éppen azoknak a szavazatára számít, akiket én elfogadhatatlannak tartok – hogy ne bízzak benne.

A riporter azon kérdésére, hogy a DK-nak miért “fér bele a karlendítés”,miután az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd is kihátrált Farkas Péter Barnabás jelöltsége mögül, Dobrev azt mondta: “Már mindent tudnak a választók a jelöltekről. Az ózdi jelölt pedig elmondta és határozott értéknyilatkozatot tett”.

Mint arról a Neokohn is beszámolt, Farkas Péter Barnabás, ózdi alpolgármester, a róla készült karlendítős fotót először „aljas rágalomnak” nevezte, majd később, véleményét megváltoztatva bocsánatot kért. A történtek miatt Farkas megbízatásáról szavazást tartott volna az önkormányzat, ám még ez előtt lemondott az alpolgármesteri pozíciójáról.
A teljes beszélgetés ide kattintva tekinthető meg, az inkriminált rész a 3:30 perctől látható.

A szavazás előtt mondott le karlendítős fotója miatt az ózdi alpolgármester

A kompromittáló fotó után Farkas Péter Barnabás ellátogatott a Páva utcai Holokausztmúzeumba, bocsánatot kérve a karlendítésért. A szintén Jobbikos ózdi polgármester védelmébe vette Farkast.