Illuminált állapot, téves nyilatkozatok: Bocsánatot kér a náci karlendítős alpolgármester

„A fotó kötetlen programon, vélelmezett baráti társaságban készült és nem titok, hogy illuminált állapotban voltam akkor, amit röstellek” — mentegetőzik Facebook oldalán Farkas Péter Barnabás jobbikos, ózdi alpolgármester, miután egy második, minden kétséget kizáróan náci karlendítős fotóját is közzétette a Telex.

Farkas az első fotó után a Neokohn kérdésére még aljas rágalomnak nevezte a gyanúsítást:

A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

A Telex emlékeztet rá, hogy Farkas első előkerült fotója megosztotta az ellenzéki előválasztás véghajrájában lévő ellenzéki pártokat: a Momentum és az LMP megvonta a támogatását Farkastól, Karácsony Gergely azt mondta, Farkas ezek után szerinte nem lehet ellenzéki jelölt míg a Jobbik és a DK kitartott mellette. Farkas végül elindult az előválasztáson, és szoros versenyben, 47,9 százalékos eredménnyel kapott ki az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével, Kiss Sándorral szemben.

Veszített Ózdon a karlendítős botrányba keveredett ellenzéki jelölt

Koppant Farkas Péter Barnabás, a Jobbik, DK, LMP, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltje.

A második fotó után azonban megváltoztatta a véleményét:

„Soha nem voltam holokauszt tagadó, soha nem voltam egyetlen szélsőséges, rasszista szervezetnek tagja, eszméik mindig is távol álltak tőlem, akik személyesen ismernek, ezt tudják is rólam. Őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg. Megkövetek minden közösséget, akit megsértettem, és tiszteletemet személyesen is le fogom róni előttük és a háború gyalázatos népirtásának szomorú emléke előtt!”

– fogadkozik a közösségi oldalon közzétett nyilatkozatában.

Illuminált állapot, téves nyilatkozatok

„A fotó kötetlen programon, vélelmezett baráti társaságban készült és nem titok, hogy illuminált állapotban voltam akkor, amit röstellek. (…) Csak később, téves nyilatkozataim után jutott eszembe, hogy megkeressem akkori alpolgármester társammal történt beszélgetést és az akkor általa küldött fotókat. Áramütésként ért a felismerés, hogy bizony több, sokkal direktebbnek tűnő fotó is készült akkor. Sajnálom, hogy nem tettem meg hamarabb ezt a nyilatkozatot!”

– fűzte hozzá az alpolgármester.

Úgy tűnik, az előző jobbikos ózdi alpolgármesterről is előkerült egy náci karlendítős fotó

A NapHíre.hu birtokába jutott újabb fotón – ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép – egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás.