Úgy tűnik, az előző jobbikos ózdi alpolgármesterről is előkerült egy náci karlendítős fotó

Erős az ózdi náci karlendítős felhozatal: nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi alpolgármester mellett a volt alpolgármesterről is készült egy ilyen fotó – írja a Telex.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta országszerte indulatokat váltott ki az atv.hu által szeptember 22-én nyilvánosságra hozott kép, melyen a jobbikos Farkas Péter Barnabás látható náci karlendítésre hasonlító kézmozdulattal egy lengyelországi holokauszt múzeum előtt 2018-ból. Farkas, Ózd alpolgármestere az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben.

A fotó nyilvánosságra kerülését követően Farkas az atv.hu-nak elismerte, hogy ő szerepel a 2018-ban készült képen, a náci karlendítést viszont tagadta, azt állítva, hogy csak integetett:

„A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”

– mondta az esetre reagálva.

Farkas Péter Barnabás Katowicében, „integetés” közben, Fotó: Telex

A NapHíre.hu birtokába jutott újabb fotón – ami ugyanazon a helyszínen, Katowicében a holokauszt múzeum előtt készült, mint az eddig ismert kép – egyértelműen karlendítés közben látható Farkas Péter Barnabás.

A Telex birtokába azonban újabb információk jutottak, amelyek szerint a katowicei kiránduláson részt vett Ózd volt jobbikos alpolgármestere is, Fidrus Péter, aki egy a Telex-hez eljuttatott fotó tanúsága szerint beállt ugyanoda, hogy szintén kivitelezzen egy karlendítést. Fidrus még azzal is megtoldotta a mozdulatot, hogy ujjával Adolf Hitler hírhedt bajszát is utánozza:

Fidrus Péter a volt alpolgármester, amint „Hitler-bajuszt” imitál, Fotó: Telex

A Telex úgy tudja, hogy a két jobbikos politikus konkrétan egymást fotózta.

Fidrus egyébként többször is megosztotta volt párttársának karlendítős fotójával foglalkozó cikkeket, és azt írta ki például vele kapcsolatban, hogy „az a városvezető, aki egy hivatalos delegáció élén, egy Holocaust kiállításon ”Heil Hitler!„ tisztelgésre lendíti a karját, az nem való a testületbe, megbukott a jó érzésű emberek előtt, s amíg a pozíciójában van, a város jó hírnevét sározza be”. Sőt, rendkívüli ügyrendi bizottsági ülést tartanak, ahol Fidrus beadványát tárgyalják meg. A beadványának célja, Farkassal kapcsolatban összeférhetetlenség megállapítása.

A Nap Híre eredeti teljes írása itt, a Telexé pedig itt olvasható.

Tagadja, hogy náci karlendítés látható az ellenzéki koalíció Jobbikos jelöltjéről készült fotón

Pedig ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy jár, mint egy kacsa, az kacsa.