Videó: Demokrata politikust dobtak ki a „Muszlimok a Békéért” egyetemi rendezvényéről

Videón örökítették meg a pillanatot, amikor Dov Hikindet, New York állam törvényhozásának korábbi demokrata képviselőjét kidobták egy muszlim-amerikai rendezvényről, miután Rashida Tlaib kongresszusi képviselő antiszemita bejegyzései kapcsán tett fel kérdéseket – írja a Daily Mail.

Hikind kérdését egy a Rutgers Egyetemen tartott rendezvényen tette fel, melynek neve Globális krízis: menekültek, migránsok és menedékkérők – leckék Mohamed prófétától volt, és a Muszlimok a Békéért csoport szervezte.

A demokrata politikus feltette a kérdést felszólaló párttársának, Rashida Tlaibnak, hogy „mi van a te antiszemitizmusoddal?”

Hikind kérdésével azt a Twitter-üzenetet firtatta, melyet nemrég Tlaib osztott meg hivatalos oldalán, s melyben izraelieket vádolt egy palesztin kisgyerek megölésével, akiről később kiderült, hogy baleset következtében halt meg. A bejegyzést Tlaib később eltávolította, de nem kért elnézést érte.

Dov Hikind on Twitter: „Police just ejected me from an event of @Muslims4Peace at @RutgersU which was a fine event until @RashidaTlaib showed up. I challenged her about her antisemitism and spreading of an anti-Jewish blood libel! She had no answer for me.They will never silence us!Cc @IlhanMN pic.twitter.com/vyMGCGGxlX / Twitter”

Police just ejected me from an event of @Muslims4Peace at @RutgersU which was a fine event until @RashidaTlaib showed up. I challenged her about her antisemitism and spreading of an anti-Jewish blood libel! She had no answer for me.They will never silence us!Cc @IlhanMN pic.twitter.com/vyMGCGGxlX

A kipát viselő Hikindre kérdését követően többen rátámadtak, majd biztonsági őrök és rendőrök távolították el a rendezvényről.

„Sosem magyarázta meg, miért terjesztett veszélyes vérvádakat a zsidók ellen, és elnézést sem kért (…) Helyette az áldozatot játssza, és remekül csinálja”

– mondta Tlaibról Hikind a Fox Newsnak.

Tlaib szóban forgó Twitter-üzenetét a Rágalmazásellenes Liga is elítélte.

A demokrata politikusnőt számos Izrael-ellenes megjegyzését követően 2019 nyarán tiltotta ki Izrael állam, majd engedélyezte látogatását beteg palesztin nagymamájára való tekintettel, amivel viszont már Tlaib nem élt.

Hikind korábban már felszólalt a Demokrata párt berkeiben megerősödő antiszemitizmus miatt, és nyilatkozott a New Yorkban megszaporodott antiszemita atrocitásokkal kapcsolatban is.

„Végét járja az amerikai zsidó diaszpóra”

„Valami eltört ezen a héten” — így kezdi publicisztikáját Ari Hoffman amerikai irodalomtudós és publicista a Forward progresszív zsidó portál oldalán.