Saját párttársuk is kikelt Omar és Tlaib legújabb bejegyzései miatt

A megosztott képek egy nyíltan holokauszt-tagadó karikaturistától származnak. 

Újabb botránytól lett hangos az amerikai Demokrata Párt, miután Ilhan Omar és Rashida Tlaib erősen kifogásolható képet osztott meg az Instagram Story alkalmazáson keresztül péntek este.

A karikatúrákon Donald Trump és Benjamin Netanjahu igyekszik befogni a képviselőnők száját.

A képviselőnők által közzé tett kép kapcsán a baloldali párt egyik alakja is felháborodottságának adott hangot, és Dov Hikind személyesen szólította fel pártjának vezetőit arra, hogy végre emeljenek szót a képviselőnők magatartásával szemben — írta vasárnap az Arutz7.

„Omar és Tlaib most elkövették a legnagyobb botrányt, olyan karikatúrák megosztásával, amik attól Carlos Latufftól származnak — aki korábban részt vett egy holokauszt-tagadó iráni versenyen, és olyan személy, aki a holokauszt emlékének kigúnyolásáért is felelős”

— mondta videójában a zsidó származású férfi, akit gyakran „konzervatív demokrataként” emlegetnek a sajtóban, és korábban New York állam törvényhozásának tagja volt.

Latuff korábban olyan képeket is rajzolt, melyeken egy náci koncentrációs táborban fogva tartott zsidó és egy gázai rab közötti párhuzam látható — miközben testükkel egy horogkeresztet alkotnak. Hikind erre is felhívta a figyelmet posztjában.

Az amerikai Kongresszus képviselőházi elnökét és egyik vezető szenátorát megszólítva Hikind azt üzente a Twitteren megosztott bejegyzésben:

„Figyelünk rád, Nancy Pelosi. És figyelünk rád, Chuck Schumer, várjuk, hogy cselekedjetek, és felszólaljatok… a hatmillió ember, és annak a kétmillió gyerek emlékének a védelmében, akiket a nácik gyilkoltak meg”.

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a rendszeres antiszemita és Izrael-ellenes megnyilvánulásaikról ismert képviselőnők Donald Trump amerikai elnök mellett Nancy Pelosi demokrata párti házelnökkel is gyakran kerültek összetűzésbe.

Korábban például Nancy Pelosit a nyilvánosság előtt rasszistának bélyegezték, mert a házelnök bírálta a nők megnyilvánulásait. Júliusi Twitter-bejegyzései egyikében viszont maga Donald Trump vette védelmébe velük szemben a házelnököt.

Úgy tűnik, valóban nem léphetnek Izraelbe a demokrata képviselőnők

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön arra buzdította a zsidó államot, hogy ne engedélyezze két amerikai képviselőnő látogatását. Izrael eleget tett az elnök kérésének.