„Allahu akbár, ismeritek Hitlert?”

Korábban két zsidó fiatalt inzultáltak Brooklynban, most pedig egy haszid férfit is hasonló szóbeli zaklatás ért — írja a Yeshiva World ortodox portál.

Szombat reggel két zsidó fiatal mellé hajtott egy autós a New York-i Boro Park területén, és rájuk kiáltott, hogy „Allahu akbár!”

A fiatalok megijedtek és megpróbáltak elszaladni a helyszínről, ám a kocsi gyorsított, és a vezető így kiáltott rájuk:

„Ismeritek Hitlert? Mi szeretjük Hitlert!”

Dov Hikind on Twitter: „HASIDIC TEENS HARASSED IN BROOKLYN: 4 MEN IN CAR YELL „ALLAH AKBAR” AND „DO YOU KNOW HITLER? WE LOVE HITLER!”I joined the victims at the @NYPD66Pct where this is being taken very seriously and being referred to @NYPDHateCrimes Unit.We must deal with the source of antisemitism pic.twitter.com/PfBBgNE3b6 / Twitter”

HASIDIC TEENS HARASSED IN BROOKLYN: 4 MEN IN CAR YELL „ALLAH AKBAR” AND „DO YOU KNOW HITLER? WE LOVE HITLER!”I joined the victims at the @NYPD66Pct where this is being taken very seriously and being referred to @NYPDHateCrimes Unit.We must deal with the source of antisemitism pic.twitter.com/PfBBgNE3b6

Vasárnap pedig egy felnőtt férfi jelentette, hogy az adott helyszínen és időpontban őt is inzultus érte.

Négy férfi hajtott mellé egy kocsiban, akik azt ordították neki, hogy „Allahu akbár”, majd a zsidókat kezdték szidni.

Dov Hikind, New York állam törvényhozásának korábbi tagja így fakadt ki a lapnak:

„Mégis mi folyik itt? Honnan jön ez a sok gyűlölet? Nem elég azt mondani, hogy ez rettenetes és elfogadhatatlan, hiszen az események felett elvesztettük az irányítást… Ez már nem a »felébredési« fázis, és rövidesen nem lesz visszaút, ha nem teszünk azonnali és komoly lépéseket az antiszemita erőszak és zaklatás visszaszorítására”.

A demokraták nem ismerik Izraelt, de azért elítélik kormányát

A J Street amerikai liberális zsidó lobbiszervezet kutatásából kiderül, hogy a demokrata szavazók többsége felületesen tájékozódik az izraeli-palesztin konfliktusról.