A baloldal Izrael-ellenes botrányhősének is kulcsszerepet szánna Bernie Sanders

Alexandria Ocasio-Cortez a kül- és a belpolitikában egyaránt fontos szerepet játszana a jövőben az amerikai elnökjelölt-aspiráns szerint.

„Nem ismerek egyetlen másik személyt sem, aki kevesebb, mint egy év alatt akkora hatást gyakorolt volna az amerikai politikára a Kongresszus új tagjaként, mint ő” – ezt mondta Bernie Sanders nemrég, amikor arról kérdezték az ABC News műsorában, milyen szerepet szánna Alexandria Ocasio-Corteznek maga mellett.

A baloldali elnökjelölt-aspiráns szerint ugyanis Ocasio-Cortez nemcsak olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a klímavédelem, hanem a „Wall Street-i kizsákmányolók” ellen is harcot folytat és a fiatalokat is igyekszik „inspirálni”.

„Ha a Fehér Házban leszek, nagyon-nagyon fontos szerepet fog kapni. Ez nem kérdés”

– mondta Sanders, aki egyben „kabinet-szintű” szerepkört is előrevetített a demokrata képviselőnőnek.

USA: Izrael-gyűlölettel erősítik Bernie Sanders kampányát

Bejelentették, hogy Ocasio-Cortez, Omar és Tlaib is a vermonti szenátort támogatják az elnökjelöltségért folytatott versenyben.

Bernie Sanders bejelentése nem jelent meglepetést annak fényében, hogy korábban – mint írtunk róla – kampánystábja már bejelentette: Ocasio-Cortez kész a 78 éves, zsidó demokrata párti elnökjelölt-aspiráns kampányát erősíteni.

Ocasio-Cortez tagja annak a szélsőbaloldali demokrata képviselőcsoportnak, amit gyakran csak „The Squad”-nak („Az osztag”) neveznek.

A gyakran Donald Trumppal is összeütközésbe kerülő baloldali képviselőnők nem egyszer tettek közzé Izraelt támadó bejegyzéseket, de volt, amikor a holokauszthoz és a „zsidó lobbihoz” kapcsolódó megjegyzéseik miatt kényszerültek magyarázkodásra.

Vicces: pont Ocasio-Cortez vádolja antiszemitizmussal Donald Trumpot

A radikálisan baloldali képviselőnő antiszemitizmusról szóló kirohanásáig sokan nem is tudtak Adam Schiff zsidó származásáról.