Az Izrael melletti kiállás bajnoka lett a Nyugatot féltő média-sikersztori atyja

A zsidó állam által nemrég kitüntetett Stefan Tompson szerint a nyugati fiatalok agyát átmossák a Nyugat bukását kívánók.

Stefan Tompson egy 31 éves, lengyel és dél-afrikai származású, Londonban született római katolikus, aki konzervatív családban nőtt fel, később pedig Varsóban alapított egy PR-céget, amely Lengyelország előző kormányával dolgozott együtt.

Tompson „mellékprojektként” létrehozott egy médiaplatformot, hogy a közép- és kelet-európai országok polgárai számára alternatívát nyújtson a mainstream média monopóliumával szemben.

Ma Stefan Tompson közösségi médiaplatformja, a Visegrád 24 az egyik legnépszerűbb X (Twitter) fiók, közel 1 millió követővel.

A Visegrad 24 eléri a havi 1 milliárd elérést, ami több, mint a mainstream műsorszolgáltatók, például a BBC World News elérése az X-en.

Egy olyan időszakban, amikor a világ közvéleménye erősen kritikussá vált Izraellel szemben a Hamász terroristái ellen a Gázai övezetben folytatott hathónapos háború miatt, Thompsonék oldala szemérmetlenül Izrael-párti álláspontot képviselt.

„Nem számítottam arra, hogy a konfliktusról tudósító nem zsidó világban ilyen magányos hangként fogunk működni, és hogy ennyi európai és amerikai médium vagy egyenesen a Hamász propagandáját fogja visszhangozni, vagy legalábbis valamiféle legitimitást ad neki. Így, miután elkezdtem, kötelességemnek éreztem, hogy maradjak” – mondta Tompson kedden a JNS-nek Tel-Avivban adott interjújában.

„Teljesen megdöbbentő, hogy a mainstream média hogyan alakította a konfliktust, és milyen szemérmetlenül elfogult legitimálta a Hamászt”

– mondta.

A Fehéroroszországon át Európába érkező migránstömegek és az ukrajnai háborúval híressé vált oldal szerkesztői az október 7-i dél-izraeli Hamász-támadás után hamarosan a közel-keleti politika zűrzavarában találták magukat.

A háború, amelyről azt hitte, hogy egy hétig fog tartani, most közeledik a hat hónapos mérföldkőhöz. „A világ számára október 7-e már réges-régi történelem” – mondta.

Amikor a hazugságot avatják világrenddé

Talán sose volt még aktuálisabb Franz Kafka A per című regényében megfogalmazott meglátása, mint ezen a héten. Vélemény.

Tompson szerint nem arról van szó, hogy az izraeli PR hatástalan, hanem arról, hogy az ellenség PR-ja – amelyet olyan állami szereplők segítenek, mint a katari székhelyű Al Jazeera hálózat – jobban működik.

„Izrael tényeket tesz le az asztalra, de senkit sem érdekelnek a tények”

– jegyezte meg.

Az elmúlt fél évben négy főállású munkatársból álló kis csapatával, valamint PR-cégének alkalmazottaival és önkéntesek és barátok hadaival tudósított az izraeli eseményekről. Tartalmaiknak immár bő 60%-a az Izrael-Hamász háborúra összpontosít.

„Izrael egy nyugati ország, de a nyugati emberek nem értik, milyen az a valóság, amikor a Közel-Keleten élsz, olyan nemzetekkel körülvéve, amelyek a pusztulásodra törekednek” – mondta.

„Van egy fiatal generáció a nyugati világban, amelyen agymosást és félretájékoztatást végeznek nagyon szándékosan a Nyugat ellenségei, akik szeretnék, ha a Nyugat megbukna”

– tette hozzá.

Tompson szerint kulcsfontosságú, hogy alternatív tartalmakkal lássák el követőiket az iráni, kínai, orosz és katari „gonosz tengely” elleni háborúban.

„Önöket már megtámadták, de mi következünk”

– mondta. „A globális dzsihád valós dolog. Ez nem egy területszerző konfliktus, hanem az ideológia, a kultúra, a civilizáció és a vallás konfliktusa”.

Kép: Stefan Tompson közösségi média influenszer (középen; jobbra Matisyahu énekes és zeneszerző) kitüntetést kap Amichai Chikli izraeli diaszpóraügyi minisztertől Jeruzsálemben, 2024. március 31-én.

Azé a föld, aki megműveli! Azé a föld, aki megműveli?

Ejn Harod, avagy a lehetetlen küldetés pionír módra. Kornéli Beáta történész és Közel-Kelet kutató írása.