Egyedül van-e Izrael?

Ha egy szóban kellene jellemezni az elmúlt napok-hetek történéseit a Nyugat és Izrael kapcsolatában, az a cserbenhagyás – írja közösségi oldalán Kulifai Sára, a Hetek újságírója, lapunk korábbi munkatársa.

Ezt tükrözi a The Economist legújabb címlapja, mely egy sivatagban letűzött csenevész izraeli zászlóval üzeni a zsidó államnak: egyedül vagytok.

Egyedül vagytok a népirtás elleni harcban, egyedül vagytok az iszlamista terroristákkal szemben, egyedül vagytok a bibliai földetekért való küzdelemben és egyedül vagytok a túszok hazahozataláért tett erőfeszítéseitekben is.

Fegyverembargókkal való fenyegetőzések, belügyekbe való beleavatkozási kísérletek, szankciók, népirtás vádjai – cserbenhagyások és hátbaszúrások tömege.

De tényleg teljesen egyedül maradt Izrael?

Erről is beszélgettünk az izraeli Kan televízió riporterével. Határozottan demonstráltuk: NEM, Izrael nincs egyedül most sem.

Vele van a Mindenható Isten, és vele vannak mindazok, akik az igazságot szolgálják, és felismerik, emberi és keresztényi kötelességünk is kiállni a mészárlás, a népirtó gonoszság és az antiszemitizmus ellen, az ártatlanok védelmében.

És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem. Ímé, az én markaimba metszettelek fel téged, kőfalaid előttem vannak szüntelen.” Ésaiás 49:15-16

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Tisztelt Cameron úr! Menjen a fenébe!

Nagy-Britannia külügyminisztere felháborító ultimátumot küldött Izraelnek. Vélemény.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.