Magyarországot kritizálja a budapesti palesztin nagykövetség

Az Izrael-ellenes szélsőjobboldai erőkkel parolázó palesztin nagykövetnek nem tetszik a magyar kormány terrorellenes álláspontja.

„A Palesztin Állam Nagykövetsége megdöbbenésének és elutasításának ad hangot, hogy Magyarország az ENSZ Közgyűlésének hetvennyolcadik ülésén „a megszállt palesztin területeken, köztük Kelet-Jeruzsálemben és a megszállt szíriai Golán- fennsíkon” lévő izraeli telepeket, elítélő határozat ellen szavazott amelyet, elsöprő többséggel, 145 szavazattal 7 szavazat ellenében elfogadták” – írta közleményében a nagykövetség.

A nagykövetség szerint

„ez a szavazás Magyarországot elszigetelt helyzetbe hozza, és kizárja a nemzetközi jogi kötelezettségeket betartó túlnyomó többségből.”

„Ez magában is illegális és veszélyezteti a két- állami megoldást, ami egyértelműen ellentmond Magyarország hivatalos, a kétállami megoldást támogató álláspontjának. Az átmeneti érdekek nem írhatják felül az értékeket, az erkölcsöt és a nemzetközi jog kötelezettségeit” – fogalmazott a közlemény.

Orbán Viktor: Nem akarunk mini-Gázákat Budapest kerületeiben!

A miniszterelnök szerint „most van módunk megakadályozni, hogy ne jöjjenek létre migránsgettók”.

„Izrael könyörtelenül gyakorolja az állami terrorizmust és a kollektív büntetést a palesztinok ellen, ezért a jelenlegi helyzetet önvédelemként való leírása a nemzetközi jog és a nemzetközi humanitárius jog szörnyű megsértését jelenti. Ugyanebben az összefüggésben, és annak ellenére, hogy elismerjük bármely állam szuverén jogát a nyilvános tevékenységek megszervezésére,

a palesztin-párti tüntetések terrorizmuspárti felvonulásnak nyilvánítása, a palesztin-ellenes megbélyegzés egyértelmű elfogadása, továbbá az egyenlő légkör és véleménynyilvánítási platformok biztosításának a kudarca.

Az ilyen kijelentések nem más, mint a palesztin nép elleni izraeli megtorló agresszió normalizálása”

– tette hozzá a közlemény.

Tekintettel arra, hogy a Nyugaton tartott „palesztin-párti” tüntetések rendre antiszemita, terrorpártoló és Izrael-ellenes uszításba torkolltak, a magyar rendőrség, a kormánnyal egyetértésben úgy döntött, hogy nem engedélyezi hazánkban a hasonló jellegű megmozdulásokat.

Ahogy lapunk korábban megírta, Magyarország az Egyesült Államokkal karöltve vette védelmébe Izraelt az ENSZ-ben, már az előző szavazás alkalmával is. Izrael Hamász-elleni háborújának jogi aspektusairól pedig itt írtunk.

Hegedűs Lóránttal és Novák Előddel parolázott a budapesti palesztin nagykövet

Fadi Elhusseini a Horthy szobor elől üzent a magyar társadalomnak.

Talpnyalónak nevezte Magyarországot egy palesztin történész!

Rasid Khalidi több országot, köztük hazánkat is, Amerika és Izrael talpnyalójának nevezte.