Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz terrorpárti-tüntetés!

Ezzel szemben Nyugat-Európában vannak ilyenek, és vannak hozzá emberek, akik helyeslik az ilyen akciókat. Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nekünk 2015-ben helyén volt az eszünk, és megépítettük a kerítést – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor elmondta: általánosabb emberi szempontból közelítve a terror elfogadhatatlan. „Ezek olyan brutális dolgok, amelyektől az ember megrendül.

Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nekünk nincs ilyen bajunk. Adjunk hálát, hogy micsoda érték a biztonság, amiben élünk”

– mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy ennek a helyzetnek a megvédése a választott vezetők feladata.

„Az első, amit remélünk, hogy mindenkit kihozunk, aki magyar. A képességek rendelkezésre állnak, de ez nem olyan egyszerű, mert sok turistával nehéz megértetni, hogy veszélyben lehet” – folytatta Orbán,

MEGERŐSÍTVE, HOGY EDDIG NEM TUDNI MAGYAR ÁLDOZATRÓL.

Orbán szerint természetes, hogy Netanjahunak most az van a fejében, hogy ilyen ne történhessen meg soha többé. „Most még nincs államközi háború, az akkor lenne, ha Izrael valamelyik szomszédjával háborúba keveredne. Ez nagyon súlyos helyzetet teremtene, destabilizálná az egész térségét” – mondta Orbán.

Fő a biztonság: fegyveres védelmet kapnak a magyarországi zsidó intézmények!

Az Izraelt ért brutális támadás és a zsidókat ért fenyegetések miatt muszáj volt megerősíteni az intézmények védelmét.

A dolgok már éppen kezdtek jól alakulni a dolgok Közel-Keleten – fogalmazott Orbán, aki szerint Donald Trump kormányzása idején sokat javultak az arab-izraeli kapcsolatok. A terrortámadás ellenére meg kellene menteni szerinte mindent az elmúlt évek közeledéséből.

A Nyugat-Európában zajló szimpátiatüntetésekről szólva a kormányfő megjegyezte:

MAGYARORSZÁGON ILYENEKET NEM LEHET TARTANI, MERT AZ ÖNMAGÁBAN TERRORVESZÉLYHEZ VEZETNE.

„Ezzel szemben Nyugat-Európában vannak ilyenek, és vannak hozzá emberek, akik helyeslik az ilyen akciókat. Adjunk hálát a Jóistennek, hogy nekünk 2015-ben helyén volt az eszünk, és megépítettük a kerítést” – jegyezte meg a kormányfő.

„A magyar kormánynak meg kell védenie a zsidó magyar állampolgárokat, és nem szabad, hogy veszélyben érezzék magukat. A veszélyek korában is helyt kell állnia a magyar kormánynak” – fogalmazott, ezért is akadályozzák meg a terrorizmus melletti tüntetéseket.

TEV: Ne engedjük a barbár gyilkosok éljenzését Magyarországon!

„Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” címmel hirdetett tüntetést pénteken Budapestre egy palesztinbarát szervezet.