Fő a biztonság: fegyveres védelmet kapnak a magyarországi zsidó intézmények!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, harcba szólította a világ muszlimjait a Hamász egykori vezetője.

Khaled Mesal, a Hamász terrorszervezet egykori vezetője tiltakozásra szólította fel pénteken az egész muszlim világot a palesztinok és a szomszédos országok támogatására, hogy csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz.

„Pénteken az arab és az iszlám világ tereire és utcáira kell mennünk”

– mondta Mesal, aki jelenleg a Katarban él.

A Hamász volt vezetőjének kijelentései nyomán az Index megkereste lapunk főszerkesztőjét, Megyeri Jonatán rabbit, aki elmondta, annak dacára, hogy a magyarországi zsidó közösségek európai, sőt világviszonylatban is nagy biztonságban vannak, az Izraelt ért brutális támadás és a zsidókat ért fenyegetések miatt azonnal megerősítették az intézményeik védelmét.

„A hazai rendvédelmi szervekkel és hatóságokkal szoros együttműködésben iskoláink, zsinagógáink és más intézményeink a korábbinál is szigorúbb, állandó fegyveres védelmet kaptak.

Sajnos az elmúlt napokban több gyanús eset is volt, melyek mindegyikét a rendvédelmi szervek és biztonsági szolgálataink hathatós segítségével sikerült azonosítani, és azokkal szemben kellő hatékonysággal eljárni” – mondta Megyeri rabbi, aki felhívta rá a figyelmet, hogy egy palesztinbarát szervezet péntek délutánra szimpátiatüntetést szervez a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

„Figyelembe véve a Hamász terrorszervezet Katarban, békében tartózkodó korábbi vezetőjének felhívását, a leghatározottabban kérjük a magyar kormányt és a jogkörrel rendelkező szerveket:

ne engedélyezzenek a zsidó közösségek és valamennyi, magát embernek tartó személy méltóságát súlyosan sértő megmozdulást”.

A pénteki budapesti tüntetéssel kapcsolatban közleményt adott ki a Tett és Védelem Alapítvány is, amely itt olvasható:

TEV: Ne engedjük a barbár gyilkosok éljenzését Magyarországon!

„Állj ki Gázáért és bátor embereiért!” címmel hirdetett tüntetést pénteken Budapestre egy palesztinbarát szervezet.