Heisler András: Gyöngyösi hazudott a Neokohn-nak

Heisler András, a Mazsihisz elnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

A Neokohn hasábjain ma megjelent egy cikk „Én voltam az egyetlen politikus a szédervacsorán” címmel, amelyben a Jobbik elnökének nyilatkozata nem felel meg a valóságnak. Gyöngyösi lapuknak nem mondott igazat. Az USA nagykövete által rendezett széder estén nem folytattam vele sem felemelő, sem hosszú beszélgetést.

Az egész rendezvény alatt érdemi párbeszéd egyáltalán nem zajlott közöttünk.

Sajtóetikai és morális szempontok miatt súlyosan sérelmesnek tartom, hogy míg a Neokohn nyilatkozatot kér Gyöngyösi Mártontól, arra már nem veszi a fáradtságot, hogy az érintettet, a Mazsihisz elnökét is megkérdezze Gyöngyösi állításáról.

Gyöngyösi Márton: Heisler Andrással a Mazsihisz elnökválasztásáról is beszéltünk

A Jobbik elnöke szerint Heisler jelezte, hogy a „Mazsihisznél látják a pártelnök és pártja igyekezetét”.

Ha ezt megtették volna, akkor elmondtam volna:

a Jobbik elnökének állítása szemenszedett hazugság, szó sem volt hosszú órákon keresztüli „felemelő” beszélgetésről, és állításomat minden jelenlévő tudja tanúsítani.

Az est folyamán a mellettem ülő David Pressman nagykövettel és Dragomán György íróval beszélgettem, aminek Gyöngyösi is fültanúja volt.

Elkeserítő, hogy a Neokohn zsidó lapként egy hírhedt antiszemita nyilatkozatát leközli, miközben a zsidó felekezet érintett elnökét meg sem keresi. Az EMIH érdekkörébe tartozó Neokohnak úgy látszik semmi sem számít, ha a Mazsihisznek, vagy elnökének személyes lejáratása a cél.

Szerkesztőségünk megjegyzése: Lapunk számos alkalommal kért nyilatkozatot különböző ügyekben a Mazsihisz képviselőitől, így Heisler András elnöktől is. Megkereséseinket rendszerint visszautasították arra hivatkozva, hogy a Neokohn-nak nem nyilatkoznak. 

Természetesen reméljük, hogy az elnök úr jelenlegi kezdeményezése precedenst teremt, és a jövőben akkor is számíthatunk a Mazsihisz vezetőinek nyilatkozataira, amikor azt szerkesztőségünk kéri.

Köves Slomó nem érti, hogy került a zsidózó Jobbik elnök a széderasztalhoz

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián – fogalmazott az EMIH vezető rabbija.