Gyöngyösi Márton: Heisler Andrással a Mazsihisz elnökválasztásáról is beszéltünk

Mint arról a Neokohn is beszámolt, pészáh ünnepének első estéjén hagyományosan megtartott széder-vacsorát rendezett David Pressman amerikai nagykövet. A vacsorára közéleti személyek és művészek mellett hivatalos volt Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok párt elnöke is.

Heisler András a Mazsihisz hivatalos oldalán közleményben jelezte, hogy nem tudott Gyöngyösi részvételéről, és „meglepte Gyöngyösi jelenléte, akivel a rendezvény végén közölte, hogy

a Mazsihisz a Jobbikkal továbbra sem folytat semmiféle párbeszédet, Gyöngyösi pedig zsidó körökben nem kívánatos személynek minősül.”

Lapunk megkereste Gyöngyösi Mártont, aki jelezte, hogy megérkezése után David Pressman mutatta be őket egymásnak Heisler Andrással, akivel kezet is fogott.

A Jobbik elnöke szerint örömmel tett eleget az amerikai nagykövet meghívásának, hozzátéve, hogy a helyszínre érve őt magát is meglepte a tény, hogy más politikai párttól nincsen jelen senki.

Gyöngyösi lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy már csak az ültetési rendből fakadóan is (Gyöngyösi és Heisler egymással szemben kaptak helyet) hosszú órákon keresztül folytatott, ahogyan ő fogalmazott, „felemelő” beszélgetést a Mazsihisz elnökével.

A Jobbik elnöke megerősítette, hogy Heisler a vacsora után valóban félrehívta őt, amelynek során a Mazsihisz elnökének szavaiból számára kitűnt, hogy

a „Mazsihisznél látják a pártelnök és pártja igyekezetét”,

ugyanakkor személye és a Jobbik múltja miatt nem lehetséges a kapcsolatfelvétel a két szervezet között.

Gyöngyösi szerint a beszélgetés alkalmával szóba került még a Mazsihisz májusban esedékes tisztújító elnökválasztása is.

Gyöngyösi Márton a Neokohnnak: Én voltam az egyetlen politikus a szédervacsorán

Az amerikai nagykövetségen tartott szédervacsoráról kérdeztük a Jobbik ­– Konzervatívok elnökét.