Gyöngyösi Márton a Neokohnnak: Én voltam az egyetlen politikus a szédervacsorán

A Neokohn szerkesztője

A Jobbik ­– Konzervatívok elnöke lapunknak megerősítette, hogy ő volt az egyetlen pártpolitikus az amerikai nagykövetségen tartott vacsorán.

Ahogyan arról a Neokohn is beszámolt, David Pressman, az Egyesült Államok Budapestre delegált nagykövete adott Pészah első estéjén szédervacsorát a „különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyaroknak”.

Az amerikai nagykövetség Facebook-oldalán megjelent fotók alapján Gyöngyösi Mártonon és Heisler Andráson, a Mazsihisz elnökén kívül a vacsorán részt vett még Dragomán György író, Kiss Henriett, a Mazsihisz alelnöke, Nagy Ervin színész, Borgula András, a Gólem Színház vezetője, illetve Kenesei Marcell, a Bálint Ház igazgatója.

Lapunk kérdésére válaszolva Gyöngyösi is megerősítette, hogy ő volt az egyetlen politikus résztvevője a vacsorának, amelynek okát azonban ő sem tudta megmondani.

Elmondása szerint örömmel tett eleget az amerikai nagykövet meghívásának, hozzátéve, hogy a helyszínre érve őt magát is meglepte a tény, hogy más politikai párttól nincsen jelen senki.

A Jobbik – Konzervatívok elnöke a Neokohnnak kifejtette:

már csak az ültetési rendből fakadóan is (Gyöngyösi és Heisler egymással szemben kaptak helyet) hosszú órákon keresztül folytatott, ahogyan ő fogalmazott, „felemelő” beszélgetést a Mazsihisz elnökével.

Kérdésünket, hogy milyen megfontolásból volt Gyöngyösi az egyetlen politikus a szédervacsorán, elküldtük az amerikai nagykövetségnek is, amint visszajeleznek, közöljük válaszukat, illetve egy következő cikkben hamarosan beszámolunk arról is, hogy Gyöngyösi szerint mi hangzott el a közte és a Heisler között folytatott beszélgetésen.

Együtt széderezett a Mazsihisz és a Jobbik elnöke

Ahogyan az várható volt, a reakciók nem maradtak el az ügyben.