Antiszemitizmussal gyanúsítják az egykori nácivadászt a német konzervatívok

Egykor Németország legfőbb nácivadásza volt. Most a konzervatív ellenzék ki akarja rúgni a pártjukból Hans-Georg Maassen volt belbiztonsági főnököt, mert állítólag antiszemita és rasszista nézeteket hangoztatott.

Maassen 2018-ig a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatalt vezette, amely a német alkotmányos rendet fenyegető szélsőséges veszélyeket üldözte, legyen szó külföldi kémekről, vallási fundamentalistákról, szélsőjobboldaliakról vagy szélsőbaloldaliakról.

A CDU egykori tagja és parlamenti képviselőjelöltje azonban elvesztette ezt az állást, miután azzal vádolták, hogy figyelmen kívül hagyta a szélsőjobboldali bandákról készült videofelvételeket, amelyeken bevándorlókat üldöznek a zavargások során.

Maassen egy interjúban „zöld-baloldali fajelméletről” elmélkedett, amely „a fehéreket alsóbbrendűnek” tekinti, és „az arab és afrikai férfiak bevándorlását” támogatja.

„Folyton az antiszemiták és az összeesküvés-elméletek világából származó nyelvezetet használ, sőt etnikai felsőbbrendűségi terminológiát is”

– áll a CDU elnöksége hétfői közleményében, amelyben vasárnapig adott határidőt a pártból való kilépésre vagy a pártból való kizárásra.

Népességcsere a cél – a német „fehérkenyerek” pedig tűnjenek el!

Bevándorlók és zöld-baloldali támogatóik időközben nyíltan hirdetik ezt a célt. Aki pedig erre bírálóan rámutat, azt kizárják a tisztességes emberek köréből. Egy jelenkori tanmese.

Maassen a Die Welt című konzervatív lapnak adott kommentárjában bírálta a bejelentést.

„Amit mondtam, az nem rasszizmus, hanem olyan dolog, amit sokan gondolnak”

– mondta.

„Elutasítom azokat az ideológiai álláspontokat, amelyek a „fehérbőrűek” – a fehér bőrszínűek – tömeges bevándorlással történő kiirtását követelik”.

A CDU új vezetője, Friedrich Merz a híresen centrista Merkelnél jobboldalibb utat jelölt ki a párt számára, és bírálja a kormány nagyvonalúbb bevándorlási és állampolgársági politikára vonatkozó terveit, mivel azok „leértékelik” a német állampolgárságot.

Ha Maassen nem lép ki, a kizárás hosszú folyamat lehet. A német pártdemokráciáról szóló törvények értelmében, amelyeket azért vezettek be, hogy megakadályozzák a hitleri nácikhoz hasonló diktatórikus pártok újbóli megjelenését, a kizárás csak egy sor kvázi bírósági meghallgatást követően történhet, amelyek során megállapítják, hogy a tag ellentétben áll-e a párt értékeivel.

Maassen a Die Weltnek elmondta, hogy nem volt jogalapja a kizárásának.

Drámai migrációs helyzet Németországban

Energiaválság, infláció és a lakosság egyre nehezebb helyzete ellenére a német kormánynak 2,9 millió migráns még mindig nem elég. Koenen Krisztina jelenti Németországból.