Bidenékkel összevesztek, Trump vejét viszont szívesen látták a szaúdiak

Jared Kushner, Donald Trump veje és korábbi fehér házi tanácsadója is részt vett a szaúd-arábiai Future Investment Initiative fórumon, amelyre a Biden-kormányzat tisztviselői nem mentek el.

Kushner, aki a volt elnök lányának, Ivanka Trumpnak a felesége, kedden lépett színpadra a Rijádban rendezett nemzetközi konferencián, miközben az Egyesült Államok és a királyság közötti kapcsolatok továbbra is feszültek.

Beszédét megelőzően Kushner, aki egy Szaúd-Arábia által támogatott magántőkealapot vezet, az első sorban ülő vendégként szerepelt a rendezvényen.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Kushner cége 2 milliárd dolláros befektetést kapott a Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg által vezetett alaptól hat hónappal azok után, hogy elhagyta a Fehér Házat.

Míg a Biden-kormányzatból senki sem volt jelen a „sivatagi Davos” elnevezésű gazdasági konferencián, addig az előző Trump-kormányzatból ketten is.

Kushner mellett Steven Mnuchin volt pénzügyminiszter is felszólalt a szerdai fórumon.

A Fehér Ház nem küldött tisztségviselőket Szaúd-Arábiába, mivel az Egyesült Államok jelenleg „átértékeli” a királysággal való kapcsolatát a folyamatos feszültségek közepette.

A trónörökös bosszúja

Szaúd-Arábia egy kis nemzet, de még a nagyok sem rúghatnak bele büntetlenül. Robert C. Castel jegyzete.