A tolerancia csődje — Az vagy aminek mondod magad?

A Neokohn szerkesztője

 

Egy orvos, egy matematika tanár, és egy feminista aktivista, látszólag e három személyben semmi közös nincsen, ami azonban összeköti őket az az, hogy mindannyian elvesztették az állásukat, miután azt állították, hogy létezik olyan, hogy biológiai valóság. Hajdú Tímea írása.

David Mackereth 26 éven át dolgozott orvosként. 2018-ban elbocsájtották állásából miután megtagadta, hogy a betegeket nemi identitásuk szerint, és nem pedig biológiai nemük szerint szólítsa. A férfi a keresztény hitére hivatkozott. 2019-ben a bíróság ellene döntött, mondván az orvos nézetei „nem érdemelnek tiszteletet egy demokratikus társadalomban.”

Az orvos 2022-ben úgy döntött újra bírósághoz fordul. „Az ügyem nem csak engem és a Biblia-hívő keresztényeket érinti, hanem mindenkit, akit aggaszt a kényszerített beszéd és a transznemű ideológia erőltetése az állami egészségügyben és más közszolgáltatásokban” – mondta Mackereth.

Kevin Listert 59 esztendős matematika tanárt „súlyos kötelességszegés” miatt bocsájtották el egy swindoni iskolából, miután nem volt hajlandó egy biológiailag nőnemű diákot az általa választott fiú néven szólítani. Lister nem vallási okokból tette ezt, hanem arra hivatkozott, hogy a kiskorú gyermek szülei nem jelezték felé, hogy beleegyeznek a névváltoztatásba.

Kevin Lister discusses losing his job as a teacher for not using he/him pronouns

Watch on TV: Virgin 604, Freesat 216, Sky 515, Freeview 236, YouView 236 Listen on DAB+ Radio Download the GB News App to watch live wherever you are, catch up with all our shows and get the latest news from the GBN family. https://www.gbnews.uk/freegbapp Don’t forget to follow us on social media too!

A tanár a GB Newsnak elmondta, hogy mikor a diák közölte vele a névváltoztatást ő az iskolához fordult, hogy vajon mi erről a szülők véleménye, az iskola azonban közölte vele, hogy nem fogják elmondani a szülőknek a diák döntését.

Legalább arról akartam megbizonyosodni, hogy a diákomnak van szülői támogatása, és megalapozott döntést hoz. Szülőként magam is dühös lettem volna, ha a gyermekem megteszi ezt a lépést, és nekem nem mondanak semmit

nyilatkozta a Mail on Sunday brit lapnak Lister.

A matematika tanárt először transzfóbia vád miatt felfüggesztették és azt állították, hogy azzal, hogy nem használta a diáklány hímnemű névmásait ezzel zaklatta és diszkriminálta őt. Az elbocsátó levélben ez állt: „Elismerjük, hogy joga van a meggyőződéséhez, azonban véleményünk szerint a diákkal szembeni bánásmódja sértette annak méltóságát.

A tanár jogtalan elbocsájtás és diszkrimináció miatt fog perelni. A GB Newsnak a láthatóan feldúlt férfi a következőt mondta:

Én tanár vagyok, matematikát, logikát és racionalitást tanítok a diákoknak, ezért lettem tanár. Ha arra kényszerítenek, hogy támogassak egy ideát, lényegében egy fantáziát, akkor mi értelme van egyáltalán logikát, racionalitást, érvelést tanítani?

A milliárdosok, akik lenyomnák a gender ideológiát Amerika torkán

Befolyásos emberek dollármilliókat költenek arra, hogy megváltoztassák az amerikaiak gondolkozását az emberről és biológiájáról – írja Jennifer Bilek oknyomozó újságíró.

Christina Ellingsen egy norvég egyetemen bio-technológiát oktatott, mikor egy diák jelentette őt az iskolánál mondván, hogy „veszélyt jelent”. Ellingsen egy feminista szervezet a Women’s Declaration International (WDI) aktivistája.

Az iskolai feljelentés azután érkezett, hogy Ellingsen nyíltan vitába keveredett egy transz aktivistával Twitteren. Christine Marie Jentoft egy biológiai férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő leszbikus nő. Ellingsen közölte vele, hogy nem lehet leszbikus, és nem lehet anya sem, mivel nem nő.

Az ügy Ellingsen akkori Twitter-fiókjának felfüggesztéséhez vezetett, a munkahelyén jelentették őt, mint veszélyes személyt, és bár nem rúgták ki azonnal, munkaadója szép csöndben nem hosszabbította meg a szerződését. A nő ezt követően feminista aktivizmusának szentelte minden idejét. Jentoft feljelentette őt a rendőrségen, amely jelenleg is nyomozást folytat ellene gyűlölet-bűncselekmény gyanújával. Ahogy korábban a Neokohn is megírta: „Norvégia 2021 januárjában vezette be a „nemi identitás” fogalmát a gyűlölet-bűncselekményeket szabályozó paragrafusokba.” Amennyiben vádat emelnek ellene és a bíróság bűnösnek találja, akár három év börtönbüntetést kaphat.

Ellingsen a Feminist Current podcastben elmondta, hogy szerinte nagyon veszélyes, hogy nem engedik meg, hogy szükséges kritikát fogalmazzanak meg helytelen viselkedéssel kapcsolatban. A beszélgetésben azt is elmondta, hogy ma szinte néhány feministán kívül egyedül a keresztény szülők szólalnak fel a transz aktivizmus ellen. Arra is rámutatott, hogy egészen abszurd az a szenvedély, ahogy egyesek védik az őt feljelentő aktivistát.

Senki nem védte olyan szenvedéllyel a nőket, és a gyerekeket, ahogy egyesek védik azokat a férfiakat, akik azt állítják magukról, hogy nők

– jegyezte meg.

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.

A női terek vége

A három történet azoknak a politikai döntéseknek a következménye, amelyekkel kapcsolatban több liberális és konzervatív gondolkodó már évek óta figyelmeztetett Amerikában és Nyugat-Európában egyaránt. Sokan azt hitték, és még mindig azt hiszik, hogy ez pusztán a tolerancia kérdése, hiszen egy felnőtt azt csinál, amit akar, miért ne mondhatná azt egy férfi, hogy ő nő.

Azonban ott kezdődött a baj, mikor hirtelen nem elég, hogy ezt tolerálja valaki, el is kell fogadnia, sőt meg is kell erősítenie ezt a hitet.

A tolerancia és az egyenlőség nevében elfogadott törvények és szabályok teszik lehetővé azt, hogy ha valaki nem hajlandó alárendelni magát az ideológiának, az például az Egyesült Királyságban már elvesztheti az állását. Jordan B. Peterson 2016-ban már megjósolta ezt, mikor felszólalt a kanadai C-16 tervezet ellen. A törvény azzal, hogy védett kategóriává tette nemi identitást a gyakorlatban büntethetővé tette azt, ha valaki nem hajlandó valakit az identitása alapján azonosítani. Az angolban hímnemű és nőnemű  személyes névmások vannak, a törvény úgy értelmezhető, hogy gyűlölet beszédnek számíthat, ha valaki nem hajlandó nő- vagy hímnemű névmást használni attól függően, hogy valaki miként azonosítja magát. A C-16 tervezetet elfogadták és már alkalmazzák is. Tavaly Robert Hooglandot, egy kanadai férfit letartóztattak és fogdába vittek, mert a bíróság felszólítása ellenére a lányának nevezte biológiailag nőnemű kiskorú gyermekét, aki fiúként azonosítja magát.

Azonban a nyelv és a fogalmak megváltoztatásának egyéb gyakorlati következményei is vannak a beszéd korlátozásán kívül. Ez a következmény pedig a biológiai nem alapú terek megszűnése.

Ennek egyik legabszurdabb formája a börtönökben tapasztalható, ahol egyre több szexuális bűncselekménnyel vádolt férfi nőként azonosítja magát, így elérve, hogy női börtönbe vigyék. Az egyik leghíresebb eset David Thompson elítélt pedofil bűnözőé, aki korábban letartóztatásban volt súlyos testi sértés, betöréses lopás, többszörös nemi erőszak és más, nők ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. Ennek ellenére miután Thompson felvette a Karen White nevet, és nőként kezdte azonosítani magát, a brit rendszer női börtönbe helyezte, ahol két nőt megtámadott.  Végül életfogytiglani börtönre ítélték, és a börtönszolgálat bocsánatot kért, hogy nők közé rakta. Az esete azonban nem egyedi, aktivisták összegyűjtöttek egy listát, amelyen olyan férfiak találhatóak, akik transz identitás mögé bújva megtámadtak nőket és kiskorúakat. Az abszurd a történetekben az, hogy a hatóságok nem merik megkérdőjelezni ezeknek az embereknek a motivációját.

Több női rabtársát is teherbe ejtette egy transznemű elítélt

New Jerseyben 2021 óta lehet elhelyezni a rabokat a „preferált nemi identitásuknak” megfelelően.

A bűnözők ügyei természetesen csak a legkiugróbb példái annak, hogy mi a következménye, ha a törvények lehetővé teszik, hogy az emberek saját magukat azonosítsák. Ahogy Jordan Peterson egy interjúban elmondta:

Elfogadtuk azt a borzalmas hipotézist, hogy az ember identitását csakis szubjektíven lehet definiálni.” 

A másik sokat tárgyalt kérdés a női sportok, és a női öltözők és mosdók kérdése. Nem véletlen, hogy olyan sok aktivista felszólalt a nemtelen mosdók ellen. Még ha a transz aktivisták valóban jó szándékból szeretnének „önazonosítás” alapján létrehozni tereket, a gyakorlatban ezzel kinyitják az ajtót a nők zaklatásának. Még ha a politikusok el is hiszik, hogy az egyenlőség nevében cselekednek, a jó szándék nem jelenti azt, hogy bizonyos döntéseknek nem lehetnek katasztrofális következményei.

Minden azzal kezdődött, hogy a biológiai valóság irrelevánsnak lett nyilvánítva, amit felülírhatnak társadalomtudományi teóriák, elméletek és fantáziák. Először átitatták ezzel a kultúrát, majd törvényi szintre emelték, akik pedig, legyenek feministák vagy vallásos konzervatívok, rámutatnak a visszásságokra, azokat transzfóbnak ítélik. Az eredmény a teljes káosz, ahol a jó szándékú matematika tanárt kirúgják, ahol a korábban LMBT-tanulmányokat folytató feminista ellen nyomoz a rendőrség, és korrekció helyett teljes gőzzel folytatódik ezeknek az ideológiáknak a beépítése a nyugati kultúrába.

Fotó: Unsplash

Hogyan hódította meg a nyugati világot az új progresszív vallás?

Zavaros ideológia veszi át az istenhit helyét a nyugati világban. Hajdú Tímea véleménycikke.